1. yle.fi
  2. Uutiset

Harvinaisen vähän asuntoja myytävänä Rovaniemellä – "Nyt on myyjän markkinat"

Tällä hetkellä kaupungissa on myytävänä runsaat 660 asuntoa.

Rovaniemi
asunnon avaimet pöydällä
Rovaniemellä on rakennettu reippaasti uusia kerrostaloasuntoja Kimmo Hiltunen / Yle

Rovaniemellä on satoja asuntoja tavallista vähemmän myynnissä. Tällä hetkellä kaupungissa on myytävänä runsaat 660 asuntoa, mikä on vähemmän kuin kertaakaan tähän aikaan kuluneen vuosikymmenen aikana.

– Todennäköinen syy on se, kun hyviä kohteita ei ole riittävän paljon myynnissä, niin vanhaa asuntoa ei laiteta myyntiin. Se on vähän semmoinen muna-kana -ilmiö, että kun toinen syntyy niin toinen jää syntymättä, Rovaniemen Kiinteistömaailman yrittäjä Mika Lehtiniemi sanoo.

– Nyt on myyjän markkinat Rovaniemellä.

Väheneekö rakentaminen?

Rovaniemellä on rakennettu vuosikausia runsaasti uusia kerrostaloasuntoja. Lehtiniemi ei kuitenkaan usko, että vähäinen myynnissä olevien asuntojen määrä tarkoittaisi sitä, että uudisrakentaminen olisi vähenemään päin.

– En usko siihen. Uusien myymättömien asuntojen varasto ei ole kasvanut ollenkaan eli kyllä kaikki uudiskohteet on saatu myytyä ja myös vuokrattua. En näe, että siinä olisi mitään merkittävää muutosta tapahtumassa, Lehtiniemi toteaa.

Lehtiniemen mukaan asuntomarkkinat ovat olleet Rovaniemelle hyvin tasaisesti eikä suuria vaihteluja ole ollut pitkään aikaan.

– Sijoitusasuntojen kysyntä on palautumassa pienen seesteisen vaiheen jälkeen. Kesällä asuntokauppa oli vilkasta.

Kiinteistönvälittäjät tekivät Rovaniemellä viime vuonna vajaat 1400 asuntokauppaa. Asunnot ovat kaupungissa myynnissä keskimäärin 110 päivää eli lähes neljä kuukautta.

Kiinteistömaailma on markkinajohtaja kiinteistönvälityksessä Rovaniemellä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi