1. yle.fi
  2. Uutiset

Neljä poliisin työntekijää kuoli veitsi-iskussa Pariisin pääpoliisiasemalla – puukottaja työskenteli pitkään rakennuksessa

Veitsimies ammuttiin kuoliaaksi. Hyökkääjä työskenteli poliisissa hallinnollisissa tehtävissä.

Ranska
Poliiseja kadulla Pariisissa.
Poliisit sulkivat kadun Pariisissa poliisien puukotuksen jälkeen.Martin Bureau / Lehtikuva

Kolme poliisia ja yksi poliisin työntekijä kuoli, kun Pariisin pääpoliisiasemalla työskennellyt mies hyökkäsi työkavereidensa kimppuun torstaina. Ranskalaisen BFM-kanavan (siirryt toiseen palveluun) mukaan 45-vuotias mies puukotti ensin kaksi ihmistä sisällä toimistossa, sitten yhden rappukäytävässä ja yhden sisäpihalla. Uhreista kolme on miehiä ja yksi nainen.

Hyökkääjä ammuttiin kuoliaaksi sisäpihalla.

Päämaja sijaitsee Pariisin keskustassa Notre-Damen katedraalin lähellä. Läheinen Citén metroasema suljettiin turvallisuussyistä, samoin kuin pääpoliisiaseman ympäristö.

Pariisin kartta
Ilkka Kemppinen / Yle

Veitsimies työskenteli päämajassa hallinnollisella osastolla IT-assistenttina. Hän oli työskennellyt 20 vuotta poliisin palveluksessa. Ranskalaislehtien mukaan 45-vuotias mies on syntynyt Karibialla sijaitsevalla, Ranskaan kuuluvalla Martiniquen saarella.

Hyökkääjän motiivista ei ole vielä tietoa.

Kyseessä on vakavin poliisiin kohdistunut isku Ranskassa vuosiin.

Viranomaiset eivät ole antaneet tapauksesta virallista lausuntoa. Ranskan presidentti Emmanuel Macron on käynyt tapahtumapaikalla yhdessä pääministeri Edouard Philippen ja sisäministeri Christophe Castanerin kanssa. Castaner perui torstaille kaavaillun vierailunsa Turkkiin.

Tulkki Emery Siamandi oli rakennuksessa, kun isku tapahtui.

– Ihmiset juoksivat ympäriinsä, ja kaikkialla itkettiin, Siamandi kertoi AFP:lle.

– Kuulin laukauksen, arvelin sen kuuluvan rakennuksen sisäpuolelta. Hetken päästä näin, kuinka poliisit itkivät. He olivat paniikissa, Siamandi jatkoi.

Juttua päivitetty 19.58.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi