Lunta, räntää ja liukkaita kelejä: varovasti liikenteessä perjantaina – Pohjois-Karjalaan voi tulla kymmenen senttiä lunta

Lumi- ja räntäsateiden takia ajokeli muuttuu huonoksi ensi yöstä alkaan, varoittaa Ilmatieteen laitos.

liikenne
Lumi- ja räntäsateita itään, keli muuttuu huonoksi
Lumi- ja räntäsateita itään, keli muuttuu huonoksi

Perjantaina aamulla teillä kannattaa liikkua erityisen varovasti. Etelä-Suomeen torstaina sateita tuonut matalapaine liikkuu yön aikana Kaakkois-Suomesta pohjoiseen ja tuo mukanaan räntä- ja lumisateita.

– Pohjois-Karjalassa Pielisen itäpuolella voi tulla jopa 10 senttiä lunta, sanoo Ylen meteorologi Matti Huutonen.

Kovin pitkäksi aikaa maa tuskin jää valkoiseksi, sillä päivällä lämpötila nousee plussalle, Huutonen sanoo. Räntää voi hänen mukaansa tulla perjantaina Tampereella saakka.

Sateiden takia ajokeli muuttuu huonoksi ensi yöstä alkaan, varoittaa Ilmatieteen laitos (siirryt toiseen palveluun). Varoitus on annettu Etelä-Karjalaan, Pohjois-Karjalaan, Etelä-Savoon, Pohjois-Savoon ja Kainuuseen.

Lisäksi yöllä pakkasen puolelle laskeva lämpötila muuttaa tienpinnat liukkaiksi, Huutonen huomauttaa. Liukasta voi olla Keski-Suomessa saakka.

Sää on keskimääräiseen lokakuuhun nähden noin viisi astetta tavallista viileämpi, eikä lämpimämpää jaksoa ole näkyvissä.

Viikonlopusta näyttäisi tulevan selkeä, mutta kylmä.

– Viimeistään viikonloppuna yöpakkasia on koko maassa, joten etelässäkin kannattaa varautua liukkauteen, erityisesti silloilla ja rampeilla, Huutonen sanoo.

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.