Sodankylän hyvinvointikeskus sai uuden nimen

Uusi nimi on Sodankylän peruspalvelukeskus Sopukka.

Sodankylä
Läheltä
Yle

Sodankylän hyvinvointikeskus on saanut uuden nimen: Sodankylän peruspalvelukeskus Sopukka. Nimiehdotuksesta palkitaan kylpylälahjakorteilla Eeva Lintula.

Nimen valitsi hyvinvointikeskuksen taidetyöryhmä, jossa on edustjaia kunnanhallituksesta, perusturva- ja sivistystoimesta sekä arkkitehtitoimisto Lukkaroiselta. Työryhmään kuuluu myös taiteilija, joka tekee teoksia uuteen kiinteistöön. Nimen valinnassa kysyttiin näkemystä Kotimaisten kielten keskukselta ja otettiin huomioon kieli- ja hallintolain vaatimukset.

Hyvinvointikeskuksen nimikilpailu järjestettiin syyskuussa. Ehdotuksia kilpailuun tuli liki 300 eri puolilta Suomea. Nimiehdotuksia lähetettiin sähköpostitse, tekstiviesteillä, puhelimitse, korteilla ja jopa kirjeillä.

Sopukka-nimeen päädyttiin sen luoman positiivisen mielikuvan takia.

Kunnan mukaan hyvinvointikeskus –nimestä luovuttiin, koska hyvinvointi on merkitykseltään abstrakti ja laaja sana, jota käytetään yleisesti myös yksityisellä sektorilla. Kotimaisten kielten keskus ei suosittele hyvinvointikeskus –nimikettä julkisten keskusten nimenä. Peruspalvelukeskukseen päädyttiin sen takia, että keskuksessa tarjotaan laajasti myös sosiaalipalveluita.