Neon 2 -yhtyeen hitin kertosäe on alkanut elää uutta elämää yllättävissä paikoissa – nyt selvisi tarina mannapuuron ja mansikoiden takaa

Bändin kitaristi muisteli Puoli seitsemän -ohjelmassa myös hämmentävää ensikohtaamistaan solisti Jussi Rainion kanssa.

musiikki
Neon 2 -yhtyeen Rami ja Jussi avaavat hittinsä sanoituksen syntyä - "Se oli harvinaista herkkua"
Neon 2 -yhtyeen Rami ja Jussi avaavat hittinsä sanoituksen syntyä - "Se oli harvinaista herkkua"

Mannapuuroa ja mansikkaa, juuri oikeenlaista kemiaa, lauloivat Neon 2 -yhtyeen Jussi Rainio ja Rami Alanko ensimmäisen kerran vuonna 1992 ja siitä lähin vielä aika monta kymmentä jollei sataa kertaa. Kertosäkeestä on jäänyt monelle aivan ihana tai kamala korvamato ja toisaalta hämmennys, miksi mannapuuro ja mansikat yhdistetään synonyymiksi sille, kun kaikki loksahtaa kohdilleen.

Puoli seitsemän -ohjelmassa vierailleet Rainio ja Alanko avasivat sanoituksen syntyä:

– Kun Rami teki tämän yltiöpositiivisen tekstin Kemiaa-biisiin, hän kysyi minulta, että mikä on jotain oikein tosi hyvää? Vastasin siihen, että mannapuuro ja mansikkahillo, Jussi Rainio avaa.

Alanko kuittaa tarinan todeksi.

Rainio taustoittaa mieltymystään mannapuuroon lapsuudestaan. Kodissa oli silloin rahasta hyvin tiukkaa.

– Silloin kun olin hyvin pieni, herkut olivat todella kortilla. Mannapuuro oli yksi suurimmista herkuista, eikä sitä todellakaan saanut usein. Siihen kun sai vielä mansikkahilloa päälle, niin kyllä meni suu messingille.

"15 sekuntia ja tiesin, että se on siinä"

Miehet kertovat, että molemmat kertosäkeen lauseet ovat myös alkaneet elää vuosien saatossa ihan omaa elämää.

– On nähty Aku Ankassa, puhdistusaineen kyljessä, kaupungin sloganissa ja vaikka missä, bändin miehet muistelevat.

Miehet kertasivat Puoli seitsemän -ohjelmassa myös ensikohtaamistaan Uudessakaupungissa vuonna 1986. Alanko oli etsinyt jo jonkin aikaa laulajaa itse säveltämilleen biiseilleen. Alangolle oli vinkattu yhdestä hyvästä tyypistä.

– Odottelin minttusuklaapullo kädessä treenikämpällä, kun tämä (Rainio) ajaa siihen oranssilla Taunuksella verkkarit jalassa. Ajattelin, että ei saamari. Mutta kun alettiin kokeilemaan, niin ei mennyt kuin viisitoista sekuntia ja tiesin, että se on siinä, hän kehuu bändikaveriaan.

Koko haastattelu katsottavissa Yle Areenassa: