Kainuun keskussairaalassa syntyy viime vuotta enemmän vauvoja – "Ulkokainuulaisten synnyttäjien määrä on kasvanut 20 prosenttia"

Kainuun keskussairaalassa korostetaan perheiden saamaa yksilöllisistä hoitoa.

syntyvyys
Nyfödd greppar en vuxen hand
Kainuun keskussairaalassa on syntynyt viime vuosina 600–700 lasta. Kuvituskuva.Mariette Pontán

Synnytykset ovat kasvussa Kainuun keskussairaalassa. Ylilääkäri Ritva Keravuon mukaan Kainuun ulkopuolelta tulevien synnyttäjien määrät ovat nelinkertaistuneet.

– Pääsemme nyt isompaan syntyvyyden määrään kuin viime vuonna. Oulaskankaan synnytysyksikön sulkemisen myötä synnyttäjät valitsevat Kainuun keskussairaalan.

Viime vuonna Kainuun keskussairaalassa oli reilut 30 ulkokainuulaista synnyttäjää. Nyt luku on Keravuon laskelmien mukaan pitkälle toistasataa.

– Ulkokainuulaisten synnyttäjien määrä on kasvanut 20 prosenttia.

Keravuon mielestä pienessä sairaalassa on mahdollisuus huomioida hyvin perheen tarpeet. Esimerkiksi Kainuun keskussairaalassa isät pääsevät perhehuoneeseen.

– Emme hamua ison sairaalan lukumääriä, koska silloin hoidosta häviää yksilöllisyys.

Kainuun keskussairaalassa synnytysten määrä on ollut viime vuosina 600–700 kappaletta. Sairaala on saanut jatkoluvan synnytyksille vuosille 2021 ja 2022.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!