Tietokone- ja tulostinvalmistaja HP Inc. suunnittelee vähentävänsä 9 000 työpaikkaa lähivuosina

Yhtiö haluaa yksinkertaistaa toimintojaan ja leikata kustannuksia.

irtisanominen
HP-yhtiön tietokone
Edellisen kerran HP vähensi väkeä tuhansittain kolme vuotta sitten.EPA/MARCUS BRANDT

Yhdysvaltalainen tietokone- ja tulostinvalmistaja HP Inc. suunnittelee vähentävänsä 9 000 työpaikkaa maailmanlaajuisesti seuraavien kolmen vuoden aikana.

Yhtiö haluaa yksinkertaistaa toimintojaan ja vähentää kustannuksia miljardilla dollarilla vuosittain. Vähennysten toteuttamisesta koituu yhtiölle vuoteen 2022 mennessä yhteensä miljardin dollarin kulut (siirryt toiseen palveluun).

Yhtiölle tärkeän tulostinliiketoiminnan myynti on laskenut, Bloomberg kertoo (siirryt toiseen palveluun). HP suunnittelee parantavansa tulostinliiketoiminnan kannattavuutta nostamalla sellaisten laitteiden hintaa, joissa voidaan käyttää muiden yhtiöiden mustekasetteja.

Lisäksi HP myy myös edullisempia tulostimia, mutta uuden teknologian avulla yhtiö haluaa varmistaa, että niissä voidaan käyttää vain HP:n omia mustekasetteja.

Edellisen kerran HP vähensi väkeä tuhansittain kolme vuotta sitten. Yhtiö syntyi neljä vuotta sitten Hewlett-Packardin jakautuessa kahteen osaan. Toinen on HP Inc ja toinen HPE. Hewlett-Packard Enterprise tarjoaa nykyään pilvipalveluja ja ohjelmistoja.

Juttua tarkennettu 13.31: HP aikoo nostaa sellaisten tulostimien hintoja, joissa voidaan käyttää muita kuin sen valmistamia mustekasetteja. Aiemmin jutussa kerrottiin, että HP muuttaisi toimintaansa niin, että tulostimet myytäisiin halvalla ja mustekasetit kalliilla.