Hovioikeus antoi kovan tuomion taposta – mies viilsi uhriltaan kurkun auki Vaasassa

Ehdonalaisella ollut mies viilsi kurkun auki uhriltaan ja sai yli 12 vuotta vankeutta.

tuomio
Vaasan hovioikeuden punatiilinen rakennus on monelle tuttu ulkopuolelta.
Vaasan hovioikeusAntti Haavisto/Yle

Vaasan hovioikeus on koventanut uhriltaan kurkun leikanneen miehen tappotuomiota. Hovioikeus katsoi, että teko oli keskimääräistä selvästi vakavampi ja tuomitsi hänet kahdeksitoista vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Rangaistus on kova, sillä yleisesti taposta saa noin 9 vuotta vankeutta. Tuomiota kovensi se, että syytetty oli tekohetkellä edellisestä tapporangaistuksesta ehdonalaisessa ja näin ollen edellistä tuomiota oli vielä jäljellä. Kyseessä on niin sanottu yhdistelmärangaistus.

Tappo tapahtui yksityisasunnossa Huutoniemellä huhtikuussa 2018. Mies oli pahoinpidellyt, sekä lopulta viiltänyt tai lyönyt uhria puukolla kaulaan ja uhri oli menehtynyt. Miehelle tehtiin mielentilatutkimus, jossa hän osoittautui syyntakeiseksi.

Sekä vastaaja että syyttäjä ja uhrin omaiset valittivat käräjäoikeuden tuomiosta. Syytetty väitti tekoaan hätävarjeluksi, mutta hovioikeus ei pitänyt tätä uskottavana kuolemansyylausunnon perusteella. Syyttäjän mukaan käräjäoikeuden tuomio oli liian lievä. Käräjäoikeuden tuomio oli kuukauden lyhyempi.

Tuomiosta voi vielä hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.