Luottamuspula ja yt-neuvottelut, Kainuun sote on hankalan yhtälön edessä: "Asiat eivät tule muuttumaan yhden ihmisen vaihtamisella"

Kainuun sotelta vakuutetaan, ettei johdon luottamuspula vaikuta potilaisiin. Nyt odotetaan yt-neuvotteluja.

sosiaali- ja terveyspalvelut
Lääkäri ja potilas
Kainuun kunnat ovat tuottaneet sotepalvelunsa kuntayhtymän kautta vuodesta 2005 lähtien. Kuvituskuva.Derrick Frilund / Yle

Kainuun sote lähtee hakemaan säästöjä yhteistoimintamenettelyn (siirryt toiseen palveluun) (Kainuun Sanomat) kautta. Yhtymähallitus päättää yt-neuvotteluiden aloittamisesta kokouksessaan 9. lokakuuta.

Tämän vuoden aikana Kainuun sotella on tehty jo 200 000 euron säästöt henkilöstokuluissa muun muassa lomarahojen vaihtamisella vapaiksi. Koko henkilöstöä koskevilla yt-neuvotteluilla haetaan vielä kahden miljoonan euron säästöjä.

– Uuden sairaalankin myötä tavoitellaan pienempää henkilöstömäärää. Meillä on käynnissä laskelmat siitä, kuinka paljon jokaisessa yksikössä tarvitaan henkilöstöä. Tavoite on, että tilanteeseen saadaan ratkaisu vielä tämän vuoden puolella, Kainuun sote-kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto kertoo.

Ahopellon mukaan yt-neuvotteluissa kaikki keinot ovat käytössä, eli myös irtisanomiset ja lomautukset ovat mahdollisia.

Johto kärsii luottamuspulasta

Kainuun kunnat tiedottivat torstaina pyytävänsä sote-hallitusta kutsumaan ylimääräisen soten yhtymävaltuuston koolle johtajan luottamuspulan vuoksi. Pyynnön taustalla on soten taloudessa, johtamisjärjestelmässä, palveluissa sekä kuntien ja soten rajapinnoissa todetut ongelmat.

– Tämän suuntaista epäluottamusta olen aistinut jo ainakin tämän syksyn ajan. Eikä tämä ihan aiheetonta ole, sanoo Kainuun soten vs. terveysjohtaja Kristiina Kananen.

– Kun talous lähti kääntymään huonompaan suuntaan, lähtivät kritiikki ja keskustelut johtajan ympärillä käyntiin. Ne ovat tiivistyneet viime kuukausien ja vuoden aikana, Kainuun soten yhtymähallituksen puheenjohtaja Tapani Kemppainen jatkaa.

Kananen ja Kemppainen ovat yhtä mieltä siitä, etteivät luottamuspula ja muut sote-hallinnon keskenäiset ongelmat ole vaikuttaneet soten työntekijöihin, asiakkaisiin tai soten päätöksentekoon.

– Tietenkin jotain epätietoisuutta voi työntekijöillä olla, mutta heillä on niin korkea työmoraali, että ihmiset hoidetaan kunnolla loppuun asti, Kananen vakuuttaa.

– Olemme pyrkineet tekemään muun muassa säästöpäätöksiä koko tämän vuoden ajan ja nämä keskustelut kuntien ja soten välillä on jätetty taustalle. Toki se puhuttaa hallituksen jäsenten keskuudessa, Kemppainen sanoo.

Luottamuspulaa Kainuun sote-kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto ei kommentoi.

Palvelujen tarve kasvaa, koska väki ikääntyy

Sosiaali- ja terveysalan talousongelmien selvittämiseksi vaaditaan Kainuun soten yhtymähallituksen puheenjohtaja Tapani Kemppaisen mukaan isoja ratkaisuja.

– Meillä on pieni kansa, päivystävä sairaala, harva asutus, paljon sairastava ja ikääntyvä väestö, joten olemme aika hankalan yhtälön edessä. Päätöksiä pitää pystyä tekemään niin kunta, maakunta kuin valtiovallan tasolla siitä, millä tavalla palvelut turvataan myös harvaan asutuilla seuduilla, Kemppainen sanoo.

Kainuun soten vs. terveysjohtaja Kristiina Kanasen mukaan myös toimintakulttuurin muutosta on toivottu.

– Lääkärikunnassa on näkynyt, että johtamisjärjestelmää halutaan selkiyttää ja toivotaan yhteisiä pelisääntöjä kaikille toimipisteille ja vastuualueille. Nämä asiat eivät tule muuttumaan yhden ihmisen vaihtamisella, Kananen toteaa.

Kainuun kunnat ovat tuottaneet sotepalvelunsa kuntayhtymän kautta vuodesta 2005 lähtien.

Lue myös: Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri aloittamassa yt-neuvottelut – kustannuksia karsittava ehkä 200 henkilötyövuoden edestä