Sara Tuisku: En ole palaamassa kokoomuksen valtuustoryhmään Rovaniemellä enkä peru tutkintapyyntöä

Tuisku ei aio palata "missään tilanteessa" entiseen valtuustoryhmäänsä.

Kansallinen Kokoomus
Sara Tuisku, kokoomuksen kansanedustajaehdokas
Sara Tuisku (kok.).Perttu Ruokangas / Yle

Rovaniemeläinen kuntapoliitikko Sara Tuisku (kok.) sanoo, ettei hän ole palaamassa kokoomuksen valtuustoryhmään Rovaniemen kaupunginvaltuustossa.

Tuisku kiistää, että hän tai kukaan muu hänen puolestaan olisi esittänyt asian sopimista valtuustoryhmän puheenjohtajan Sanna Luoman (kok.) kanssa.

– En ole missään vaiheessa harkinnut tutkintapyynnön peruuttamista enkä ole asettanut tutkintapyynnön peruttamisen ehdoksi esimerkiksi sitä, että näin tapahtuisi, jos minut otettaisiin takaisin ryhmään. En ole koskaan vaatinut päästä ryhmään takaisin. En missään tilanteessa ole palaamassa ryhmään, Tuisku kirjoittaa julkisessa Facebook-päivityksessään.

Tuiskun mukaan jos joku muu on käynyt hänen puolestaan tällaisia keskusteluja, hän ei tiedä siitä mitään ja hän irtisanoutuu kaikesta siihen viittaavasta.

– Tällaista keskustelua ei ole käyty ainakaan suostumuksellani.

Lapin Kansa ja Kaleva julkaisivat 4. lokakuuta artikkelin, joka käsitteli Tuiskun erottamista kokoomuksen Rovaniemen valtuustoryhmästä. Juttu on luettavissa maksumuurin takaa täällä (siirryt toiseen palveluun).

Potkut valtuustoryhmästä ja pois kaupunginhallituksesta

Valtuustoryhmä erotti Tuiskun vapun alla ja perusteli asiaa luottamuspulalla. Erottamisen myötä Tuisku menetti paikkansa Rovaniemen kaupunginhallituksessa.

Kun valtuustoryhmä valotti hieman myöhemmin lisää perusteluita erottamiselle, Tuisku teki asiasta tutkintapyynnön poliisille. Lapin poliisilaitokselta ei ole saatu tietoa siitä, onko tutkintapyyntö johtanut johonkin.

Rovaniemen kokoomuksen kunnallisjärjestö kertoi heinäkuussa, ettei Sara Tuisku nauti myöskään sen luottamusta. Kunnallisjärjestö perusteli luottamuksen puutetta muun muassa Tuiskun laiminlyönteillä luottamustehtävien hoidossa sekä epäasiallisella ja syrjivällä käyttäytymisellä muita ehdokkaita ja oman ryhmän valtuutettuja kohtaan.

Tuisku kiistää loikkausaikeet

Tuisku on kiistänyt muun muassa aikoneensa loikata toiseen puolueeseen. Hän on kuitenkin myöntänyt olleensa pois joistakin kokouksista ja sen, että hänen vaalimainoksiaan oli laitettu vääriin paikkoihin viime kevään eduskuntavaaleissa.

Erottamisen taustalla on pahoja erimielisyyksiä Tuiskun ja usean rovaniemeläisen kokoomusvaikuttajan välillä.

Tuisku on tällä hetkellä sitoutumaton Rovaniemen kaupunginvaltuuston jäsen. Lisäksi hän on Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuuston jäsen ja hallituksen varapuheenjohtaja sekä kokoomuksen Lapin piirin varapuheenjohtaja. Hän on edelleen kokoomuksen jäsen. Hän kuuluu puolueeseen Joulukolmion kokoomus -yhdistyksen kautta.

Lue myös:

Moitteet saanut kokoomuslainen Sara Tuisku pysyy puolueessa: "Minua ei ole valittu hoitamaan suhteita johonkin pieneen porukkaan"

Kokoomuksen kunnallisjärjestö Rovaniemellä: Varakansanedustaja Sara Tuisku ei nauti luottamustamme