Bloomberg: Trump vähentää kansallisen turvallisuusneuvoston henkilökuntaa ilmiantojupakan jälkeen

Trumpin virkarikostutkinta vaikuttaa myös presidentin omaan henkilöstöön.

Donald Trump
Donald Trump
Donald TrumpBrendan Smialowski / AFP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump aikoo vähentää kansallisen turvallisuusneuvoston henkilökuntaa "merkittävästi", kertoo talousuutistoimisto Bloomberg. (siirryt toiseen palveluun)

Tieto tulee hetkellä, jolloin Trumpiin itseensä kohdistuu Ukraina-puhelun ilmiantoa seurannut virkarikostutkinta.

New York Times (siirryt toiseen palveluun)on kertonut aiemmin, että ilmiantaja olisi Valkoisessa talossa palvellut CIA:n työntekijä. Trump uudelleentviittasi perjantai-iltana viestin, joka antaa ymmärtää ilmiantajan työskennelleen turvallisuusneuvostossa.

Kansallisessa turvallisuusneuvostossa työskentelee yli 300 asiantuntijaa, jotka antavat presidentille neuvoja ulkopoliittisissa asioissa.

Henkilökunnan vähentäminen on ollut puheissa aiemminkin

Bloomberg kertoo vahvistaneensa tiedon henkilöstövähennyksistä viideltä henkilöltä, jotka ovat tutustuneet Trumpin vielä julkaisemattomaan suunnitelmaan.

Osa Bloombergin lähteistä kertoo henkilöstöleikkauksen liittyvän uuden kansallisen turvallisuuden neuvonantajan Robert O'Brienin ja Valkoisen talon linjauksiin, joiden mukaan henkilöstöä on tarpeellista keventää. Myös kongressin edustajat ovat aiemmin vaatineet neuvoston pienentämistä.

Trumpista on aloitettu virkarikossyytetutkinta sen jälkeen, kun selvisi, että hän on pyytänyt Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyä tutkimaan demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivän Joe Bidenin perheen toimia.

Trump sanoi tällä viikolla, että hän haluaisi myös Kiinan tutkivan Bidenien tekemisiä.

Virkarikossyytetutkintaa johtava kongressin edustajainhuoneen komitea on vaatinut oikeusteitse Valkoista taloa luovuttamaan Ukraina-puheluun liittyvät asiakirjat tutkinnan tueksi.

Lisää aiheesta:

Presidentti Trumpin puhelut valtiojohtajille Biden-jahdissa hämmentävät kotimaassa ja ulkomailla – Näin tapahtumat etenivät

Kongressi vaatii Valkoiselta talolta Trumpin Ukraina-puhelun asiakirjoja oikeusteitse

Lähteet: Reuters