1. yle.fi
  2. Uutiset

Pariisin puukotuksista uutta tietoa – Terroriepäily vahvistuu

Poliiseja puukottanut mies oli ollut yhteyksissä radikaaleihin islamisteihin.

puukotus
Poliisit partioivat lähellä pääpoliisiasemaa Pariisissa 3. syyskuuta.
Poliisit partioivat lähellä pääpoliisiasemaa Pariisissa 3. syyskuuta.Ian Langsdon / EPA

Ranskan terrorismin-vastaista toimintaa johtava syyttäjä on kertonut uusia tietoja aiemmin tällä viikolla tapahtuneesta puukotuksesta Pariisin pääpoliisiasemalla.

Tutkijat eivät alkuun pitäneet tapausta terroritekona. Tutkimuksissa on nyt kuitenkin paljastunut merkkejä "piilevästä radikalisoitumisesta", syyttäjä kertoi.

Tutkijat ovat tienneet, että neljä poliisia surmannut 45-vuotias tietokoneasiantuntija oli kääntynyt muslimiksi kymmenkunta vuotta sitten. Uusien tietojen mukaan hän oli ollut viime aikoina yhteyksiä salafistisiin islamisteihin ja hän kannatti radikaalia islamia.

Tutkimuksissa on myös paljastunut, että hän oli vilkkaassa, uskonnollissävytteisessä tekstiviestien vaihdossa vaimonsa kanssa vain hetkeä ennen kuin teki iskunsa.

Poliisi ampui miehen. Martiniquella syntynyt mies oli ollut poliisin palveluksessa vuodesta 2003. Hän oli kuuro.

Aikaisemmin viranomaiset ovat kertoneet, että teko tuli täytenä yllätyksenä, sillä miehen työhistoria oli nuhteeton.

Mies puukotti kolmea miespoliisia toimistossa, minkä jälkeen hän puukotti portaikossa naispuolisen hallinnon työntekijän. Kun hän tuli poliisiaseman pihalle, vastaan tullut poliisi käski häntä pudottamaan veitsen. Mies ei totellut, minkä jälkeen poliisi ampui häntä päähän.

Neljä poliisin työntekijää kuoli veitsi-iskussa Pariisin pääpoliisiasemalla – puukottaja työskenteli pitkään rakennuksessa

Tämä Pariisin poliisipuukotuksesta tiedetään: Tekijä ja uhrit olivat työtovereita, ranskalaismedian mukaan puukottaja oli kääntynyt muslimiksi

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi