Teknisen väen evakkotilat nousevat Rovaniemellä – työpaikka 70 virkamiehelle

Rovaniemen kaupungin teknisen toimen virkamiehet muuttavat kaupungintalolta Mäntyvaarantielle marras-joulukuussa.

Rovaniemi
Rovaniemen kaupungin teknisen toimen toimistoparakki rakenteilla
Toimistoparakki kootaan valmiista elementeistä.Jyri Tynkkynen / Yle

Rovaniemen kaupungin virkamiesten evakkotila nousee parhaillaan noin kolmen kilometrin päähän keskustasta Mäntyvaarantien alkupäähän. Väliaikaisen toimistorakennuksen pystyttäminen alkoi maanantaina ja rakennuksen pitäisi olla pystyssä ensi viikon lopulla.

Sen jälkeen kaksikerroksiseen tilaelementtitoimistoon vedetään sähköt, vedet ja lämmöt sekä laitetaan kalusteet. Tämän kaiken valmistuttua marras-joulukuussa Rovaniemen kaupungin teknisen toimen noin 70 virkamiestä muuttavat kaupungintalolta evakkotiloihin.

Muutto viivästyi noin kaksi kuukautta, sillä tontilta löytyi pilaantunutta maata. Se piti poistaa ennen kuin perustuksia päästiin tekemään.

Aivan heti virkamiesten ei tarvitse muuttaa uudelleen, sillä kaupunki on vuokrannut tilaelementtitoimiston viideksi vuodeksi.

Rovaniemen kaupungintalo on tyhjennetty lähes kokonaan työntekijöistä sisäilmaongelmien takia. Kaupunki ei ole vielä päättänyt, minkälainen remontti Alvar Aallon toimiston suunnittelemaan rakennukseen tehdään.

Rovaniemen kaupungin teknisen toimen toimistoparakki rakenteilla
Pystyttäminen kestää arviolta kymmenen päivää.Jyri Tynkkynen / Yle

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).