Maltti on nyt valttia Nelostiellä Oulujoen silloilla, rakentajat muistuttavat – "Vilkkaimmin liikennöity kohta koko Pohjois-Suomessa"

Vilkkaasti liikennöityjen siltojen vaiheittainen purkaminen ja uusien rakentaminen vaatii autoilijoilta pitkää pinnaa.

liikenneruuhkat
Oulujoen sillan remontointi 7.10.2019
Kaksi vierekkäistä Oulujoen ylittävää siltaa uusitaan vajaan kahden vuoden aikana. Pekka Loukkola / Yle

Oulujoen ylittävien Nelostien siltojen korvaaminen Oulussa vaatii autoilijoilta pitkää pinnaa vielä parin vuoden ajan.

Silta ruuhkautuu varsinkin työmatkaliikenteen aikana, mutta sen voisi kiertää käyttämällä muita Oulujoen ylittäviä siltoja. Sillan ylittää päivittäin noin 55000 autoilijaa.

Valtatie 4:n parannushanketta johtava Väylä vastaa ratojen ja vesiväylien suunnittelusta ja rakentamisesta sekä isompien tiehankkeiden toteuttamisesta. Projektipäällikkö Jukka Päkkilä muistuttaa, että työmatkaliikenteessä aamuisin ja iltapäivisin liikenne ruuhkautuu.

– Kyseessä on vilkkaimmin liikennöity kohta koko Pohjois-Suomessa. Työmatkaliikenteen aikana ruuhkaa esiintyy ramppien liittymiskohdissa, Päkkilä muistuttaa.

11 miljoonaa euroa maksavat uudet sillat otetaan käyttöön vaiheittain. Ensimmäinen silta on valmis heinäkuussa 2020.

– Sen jälkeen aletaan purkamaan alavirran puoleista siltaa ja sen pitäisi olla valmis kesäkuuhun 2021 mennessä, kertoo siltahankkeesta vastaavan Kreate Oy:n työpäällikkö Ville Tiiro.

Oulujoen siltojen korvaaminen liittyy valtatien 4:n perusparannukseen, joka kestää viisi vuotta ja maksaa 170 miljoonaa euroa. Tienkäyttäjiltä toivotaan malttia ja kärsivällisyyttä siltatöiden ajaksi.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).