Kajaanin keskustan liikennettä sujuvoitetaan – vuosikymmeniä vanha liikennevalotekniikka uusitaan

Tämän viikon aikana osa Kajaanin keskustan liikennevaloista on hetkellisesti pois päältä huoltotöiden vuoksi.

liikennevalot
Keltainen liikennevalo.
Tällä viikolla Kajaanin keskustan risteyksissä pitää muistaa noudattaa yleisiä väistämissääntöjä. Kuvituskuva. Yle

Kajaanin keskustassa tehdään liikennevaloremonttia viikolla 41.

Niskantien, Keskuskatu-Ainonkadun sekä Pohjolankatu-Linnankadun risteyksiin uusitaan liikennevalojen ohjauskojeet. Työn aikana liikennevalot ovat poissa toiminnasta. Liikennevalojen ollessa pois päältä risteyksissä pitää noudattaa normaaleja väistämissääntöjä. Tapauskohtaisesti urakoitsija ohjaa liikennettä.

Maanantaina uusitaan Pohjolankadun risteyksen valot, tiistaina vuorossa on Niskantien ja Kauppakadun risteys, keskiviikkona Keskuskadun ja Niskantien risteys, torstaina Niskantien ja Veturitien risteys ja perjantaina Ainonkadun ja Keskuskadun risteys.

Ohjauskojeiden uusimisen tarkoituksena on parantaa liikennevalojen toimivuutta siten, että se ottaa paremmin huomioon vaihtelevan liikennetilanteen.

– Tekniikka on jo 15–20 vuotta vanhaa, minkä takia sitä pitää uusia. Tämän jälkeen liikenteen pitäisi olla sujuvampaa, Kajaanin kaupungin suunnittelupäällikkö Jari Kauppinen sanoo.

Samaan aikaan Keskuskadun ja Ainonkadun risteykseen lisätään vihreä vaihe, jotta jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden ei tarvitse ylittää risteystä yhtä aikaa autoliikenteen kanssa.

– Tämä tarkoittaa sitä, että kevyen liikenteen ylityksen aikana koko autoliikenne on pysähdyksissä, eli autoilijoille tulee vähän lisää viivästyksiä. Viivästykset eivät ole kuin keskimäärin puolen minuutin mittaisia, Kauppinen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)