1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lomautukset ja irtisanomiset

Stora Enson yt-neuvottelut päätökseen Anjalan paperitehtaalla – koko henkilöstö lomautusuhan alla

Henkilöstön lomautuksia on tarkoitus toteuttaa tarvittaessa.

Anjalan paperitehtaalla työskentelee noin 300 henkilöä. Kuva: Stora Enso

Yt-neuvottelut Stora Enson Anjalan paperitehtaalla Kouvolassa ovat päättyneet.

Neuvottelujen tuloksena yhtiö voi tarvittaessa lomauttaa tehtaan henkilöstöä enintään 90 päiväksi seuraavan puolen vuoden aikana.

Lomautusmahdollisuus koskee tehtaan koko henkilöstöä. Tehtaanjohtaja Ari Johanssonin mukaan koko henkilöstöä ei kuitenkaan ole tarkoituksena lomauttaa.

– Lomautuksia on tarkoitus toteuttaa tarvittaessa, esimerkiksi tilausvirran perusteella, Johansson sanoo.

Mahdolliset lomautukset on tarkoitus toteuttaa useammassa jaksossa.

Anjalan paperitehtaalla työskentelee noin 300 henkilöä.

Mahdollisten lomautusten perusteina ovat markkinatilanteen heikentyminen ja epävarmuus paperin kysynnän kehittymisessä, sekä tästä aiheutuva mahdollinen tarve määräaikaisiin seisokkeihin tuotantolinjoilla. Suunnitelluilla lomautuksilla pyritään kustannussäästöihin.

Yt-neuvottelut käytiin myös naapuritehtaalla

Stora Enson Anjalankosken tehtaat käsittävät kaksi tehdasta, Anjalan paperitehtaan ja Inkeroisten kartonkitehtaan, jossa yhtiö järjesti yt-neuvottelut viime keväänä.

Neuvottelut koskivat tehtaan koko henkilöstöä, eli noin 180 työntekijää. Yt-neuvottelujen tuloksena yhtiö voi tarvittaessa lomauttaa Inkeroisissa Kouvolassa sijaitsevan tehtaan henkilöstöä korkeintaan 90 päiväksi loppuvuoden aikana.

Kevään yt-neuvotteluihin päädyttiin, koska Inkeroisissa valmistettavien taivekartonkien kysyntä on heikentynyt, ja samaan aikaan tärkeiden raaka-aineiden hinnat ovat korkeat.