Puolustusvoimat aloitti pioneerikoulutuksen Lapissa uudestaan – 23 vuoden tauon jälkeen

Jääkäriprikaati aloitti pioneerien koulutuksen Sodankylässä Lapin jääkäripataljoonassa syyskuun alussa.

Sodankylä
Toisen maailmansodan aikaisia Natsi-Saksan armejan räjähteitä löytyy yhä Lapista. Sodankylän Jääkräprikaatin pioneerit tarkastelevat 105 mm tykinkranaattia  14.8.2015 Pohjois-Lapissa.
Pioneerit tarkastelevat sodanaikaista kranaattia vuonna 2015.Tapani Leisti / Yle

Pioneerijoukkoja koulutetaan jälleen Sodankylässä yli 20 vuoden tauon jälkeen. Jääkäriprikaati aloitti pioneerien koulutuksen uudelleen Sodankylässä Lapin jääkäripataljoonassa syyskuun alussa. Pioneerikoulutusta on annettu Jääkäriprikaatissa edellisen kerran vuonna 1996.

Vuosittain pioneerikoulutuksen Jääkäriprikaatissa saa 60–80 varusmiestä.

Sodankylän pioneerikoulutuksen tavoitteena on kehittää Maavoimien pioneerijoukkojen suorituskykyä arktisissa oloissa ja kouluttaa pioneerijoukkoja Lapin tarpeisiin.

– Pioneerikoulutuksen aloittaminen on keskeinen osa joukkojemme suorituskyvyn kehittämistä pohjoisessa. Käynnistimme koulutuksen sekä koulutuksellisista että valmiudellisista syistä. Koulutuksella tuotamme taistelukykyisiä jalkaväen taistelijoita, jotka ovat samalla pioneeri- ja suojeluasioiden erikoisosaajia, pioneeritarkastaja, eversti Matti Lampinen sanoo maavoimien tiedotteessa.

Ennen kuin pioneerikoulutus palasi Sodankylään, pohjoisin pioneerien koulutuspaikka oli Kajaanissa. Pioneerien koulutus jatkuu edelleen myös Kainuun prikaatissa sijaitsevassa Pohjan pioneeripataljoonassa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).