Poliisimies hyppäsi perään ja pelasti Loimijokeen pudonneen ihmisen Forssassa

Vanhempi konstaapeli Jyri Juvonen piteli jokeen vajonnutta pinnalla kymmenkunta minuuttia, kunnes pelastuslaitos pääsi nostamaan heidät Loimijoesta.

Forssa
Kuhalankosken pato Loimijoessa Forssassa
Loimijoen varsi on Forssassa monin osin idyllistä vanhaa teollisuusmaisemaa. Arkistokuva.Eeva Hannula / Yle

Maanantaina aamupäivällä 7. lokakuuta Forssassa poliisimies pelasti kaupunkikeskustassa Loimijokeen pudonneen ihmisen.

Vanhempi konstaapeli Jyri Juvonen hyppäsi jokeen ja nosti vedenpinnan alle vajonneen reunakiveyksen tuntumaan, kunnes Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen yksikkö nosti vedessä olevat ylös rannalle.

Poliisipartio sattui ajamaan Forssassa joen tuntumassa ja näkivät ihmisen putoavan veteen. Henkilö ehti olla vain muutamia kymmeniä sekunteja tai runsaan minuutin vedessä ennen pelastajan tuloa paikalle.

Vesipelastukseen yllättäen joutunut Juvonen arvelee pelastettavansa pudonneen jokeen vahingossa joen reunan kalliokivekkeeltä.

Syvässä vedessä lokakuussa

Loimijoki on Rautatietienkadun sillan tuntumassa Forssassa varsin syvä eivätkä jalat yltäneet poliisimiehelläkään pohjaan.

Ihmisen pelastanut vanhempi konstaapeli Jyri Juvonen palasi työpaikalleen Forssan poliisiasemalle, sai kuivat virkavaatteet ylleen ja jatkoi työvuoroaan. Juvonen kertoi Ylelle, että hänen tukevuutensa suojeli kylmettymiseltä vedessä.

Loimijoki on Forssan kaupungin keskustan lävitse virtaava joki. Paloasema on vajaan kilometrin etäisyydellä vesipelastuspaikasta, joten myös pelastuslaitos oli paikalla nopeasti.

Jokeen joutuneen ihmisen Kanta-Hämeen pelastuslaitos vei tarkistettavaksi Forssan sairaalaan.