Nuorukaista epäillään omakotitalon tuhoamisyrityksestä Naantalissa

Tyhjillään olleessa talossa hajotettiin paikkoja ja sytytettiin kaksi palopesäkettä.

Naantali
Lakikirja
Syyttäjä vaatii epäillylle päätekijälle yhteensä vähintään vuoden ehdollista vankeusrangaistusta. Arkistokuva.Emilia Malin / Yle

Naantalin Maijamäentiellä sijaitseva omakotitalo oli vähällä tuhoutua tahallaan sytytetyissä tulipaloissa viime vuoden marraskuussa. Varsinais-Suomen käräjäoikeus aloitti maanantaina rikosepäilyn käsittelyn.

Syytäjän mukaan asialla oli kaksi alaikäistä nuorukaista, jotka tunkeutuivat tyhjillään olevaan rakennukseen. He hajottivat ja sotkivat paikkoja sekä sytyttivät asuintiloissa ja autotallissa palopesäkkeet. Lisäksi he tappoivat raa'alla tavalla talossa olleen lemmikkilinnun.

Ohikulkija hälytti pelastuslaitoksen paikalle, joka esti rakennuksen tuhoutumisen.

Syyttäjä vaatii tekohetkellä alle 18-vuotiaalle nuorukaiselle rangaistusta törkeästä tuhotyön yrityksestä ja törkeästä eläinsuojelurikoksesta nuorena henkilönä. Hänen kumppaninsa oli alle 15-vuotias, eikä hän ole siten rikosoikeudellisessa vastuussa.

Saman vuoden joulukuussa kaksikko oli syyttäjän mukaan jälleen asialla kolmannen alle 18-vuotiaan nuorukaisen kanssa.

He varastivat Naantalin Purjehdusseuran toimistorakennuksesta sytystysnestepulloja ja sytyttivät läheisen moottoriveneen tuleen. Vene tuhoutui lähes kokoanaan. Syytenimikkeinä ovat tässä tapauksessa varkaus ja vahingonteko nuorina henkilöinä.

Syyttäjä vaatii päätekijälle yhteensä vähintään vuoden ehdollista vankeusrangaistusta ja hänen alle 18-vuotiaalle kumppanilleen vähintään neljän kuukauden ehdollista vankeutta.