Biotuotetehdas vaikuttaa liikenteeseen Kemissä – muutoksiin voi nyt ottaa kantaa

Maanantai-iltana järjestettävässä tilaisuudessa esitellään vaihtoehtoja ja niistä voi lausua mielipiteensä.

Kemin biotuotetehdas
Metsä Groupin Kemin tehdas
Biotuotetehtaan tulo merkitsee uudenlaisia liikennejärjestelyjä tehtaan lähialueella. Antti Ullakko / Yle

Kemiin suunnitellun biotuotetehtaan liikennejärjestelyihin liittyvät kaavamuutokset ovat tapetilla maanantaina. Kemissä järjestetään illalla yleisötilaisuus Kemin pohjoisten osien kaavamuutosluonnoksista. Tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä ja ilmaista mielipiteensä.

Kaavamuutoksilla varaudutaan Metsä Fibren biotuotetehtaan kuljetuksiin, joiden vuoksi liikennejärjestelyihin tulisi muutoksia laajalla alueella Kemin pohjoisissa kaupunginosissa, Karihaarassa, Koivuharjulla, Marttalassa, Ristikankaalla, Torvisessa ja Vainiossa.

Uusi tehdas kasvattaisi huomattavasti rekka- ja junakuljetusten määrää Sahansaarenkadun ympäristössä. Junia varten harkinnassa on uusi raideyhteys rekkaväylän kylkeen.

Kuulemistilaisuudessa esitellään kaavaluonnosten eri vaihtoehdot. Tilaisuus alkaa Kemin kulttuurikeskuksen isossa auditoriossa maanantaina kello 17.30.

Kaavamuutosta koskevat asiakirjat ovat nähtävänä myös Kemin kaupungintalon 4. kerroksen ilmoitustaululla, kirjaston lehtilukusalissa sekä internetissä osoitteessa www.kemi.fi (siirryt toiseen palveluun) (nähtävänä olevat kaavat).

Mahdolliset huomautukset aineistosta voi jättää myös kirjallisesti osoitteeseen Tekninen toimiala, Kaavoitus, maankäyttö ja suunnittelu, Valtakatu 26, 94100 Kemi tai osoitteella tekpa@kemi.fi (siirryt toiseen palveluun) sekä internetistä nähtävänä olevien asiakirjojen yhteydestä löytyvällä lomakkeella.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)