Teollisuuskadun liikennetunneli aukeaa tänään Helsingissä

Itä- ja Länsi-Pasilan välinen tunneli helpottaa liikenteen sujuvuutta, sillä sitä pitkin pääsee autolla Teollisuuskadulta ratojen ali Veturitielle.

Keski-Pasila
Keski-Pasilan Tripla, valmistuu 2019 - 2020.
Keski-Pasilan Tripla, valmistuu 2019 - 2020.YIT

Pasilan liikenteen sujuvuus paranee tiistaina, kun Teollisuuskadun uusi liikennetunneli aukeaa iltapäivällä. Maan alle rakennettu 330 metriä pitkä ajoneuvoliikenteen tunneli yhdistää Itä- ja Länsi-Pasilan.

Tunnelia pitkin pääsee autolla Teollisuuskadulta ratojen ali Veturitielle, josta liikenne ohjataan kiertoliittymien kautta Pasilan uuteen keskustaan Triplaan. Uusi yhteys parantaa myös pyöräilijöiden ja kävelijöiden liikkumisolosuhteita.

Tunneli avaa kokonaan uuden liikenneyhteyden. Se vaikuttaa merkittävästi liikenteeseen .

– Suunnittelun ja simulointien mukaan tunneli vähentää liikennettä Pasilan aseman edustalla ja sillalla aika paljon, se siirtää liikennettä sinne alas. Pasilan sillalla on sitten joukkoliikennettä, jalankulkua ja pyöräilijöitä, toteaa Helsingin liikenne- ja katusuunnittelusta projektinjohtaja Harri Verkamo.

Verkamon mukaan Veturitie ja Teollisuuskadun tunneli eivät korvaa tai sulje mitään vanhaa vaan avautuvat kaupungissa liikkujien käyttöön uusina, tehokkaina oikoreitteinä.

Rakentaminen kesti neljä vuotta.

Teollisuuskadun liikennetunneli johtaa ratojen ali ja yhdistää Itä- ja Länsi-Pasilan.
Teollisuuskadun liikennetunneli johtaa ratojen ali ja yhdistää Itä- ja Länsi-Pasilan. Auvo Takkinen / YIT

Lue myös:

Pasilassa oli vain kaksi maatilaa ja suopohjainen järvi – sitten nousi villi puutaloalue, futuristinen Itä-Pasila ja pian Suomen vilkkain asemakeskus

Pasilan Triplaan 3 400 pysäköintipaikkaa polkupyörille

Pasilan Triplasta tuli järkälemäinen laatikko, jota verrataan Itä-Berliinin ja Kouvolan arkkitehtuuriin – "Se, mitä rakennetaan, kuvastaa yhteiskunnan arvoja"