1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Rovaniemi vähentää lautakuntia – ensi vuoden alusta lautakuntia seitsemän

Kaupunginhallituksen hyväksymä organisaatiouudistus on marraskuussa valtuuston puntarissa.

Rovaniemi
Rovaniemen kaupunki Pöyliövaarasta kuvattuna.
Perttu Ruokangas / Yle

Rovaniemen kaupunginhallitus on päättänyt vähentää roimasti lautakuntien määrää. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että kuusi aluelautakuntaa lakkautettaisiin ja tilalle jäisi ensi vuoden alusta seitsemän lautakuntaa.

1.1.2020 alusta Rovaniemellä olisi elinvoimalautakunta, sivistys- ja hyvinvointilautakunta, perusturvalautakunta-, ympäristölautakunta, keskusvaalilautakunta, ja tarkastuslautakunta. Vapaa-ajanlautakunta toimisi kaupunginhallituksen päätöksen mukaan vuoden 2021 toukokuun loppuun saakka.

– Kaupunginhallituksen tavoitteena oli ratkaista kaksi isoa organisaatioon liittyvää haastetta; ensinnäkin elinvoimaorganisaation rakentaminen, jossa saman toimialan alle tuodaan niin tekniset palvelut, työllisyyspalvelut, elinkeino- ja yrityspalvelut kuin ympäristöpalvelutkin. Toinen iso asia oli luoda hyvinvoinnin ja terveyden edistämiselle selkeät vastuut ja organisaatio, toteaa kaupungin tiedotteessa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala.

Kaupunginvaltuusto päättää organisaatiouudistuksesta lopullisesti marraskuussa.

Maksut ja hinnat ennallaan

Rovaniemen kaupunginhallitus tasapainottaa talouttaan muun muassa rajoittamalla hankintoja ja nopeuttamalla rakenteellisia muutoksia. Kaupunginhallitus poisti esityksestä yksimielisesti kohdan, jossa ehdotettiin maksujen ja hintojen korottamista. Rovaniemen kaupungin tulos on painumassa 30 miljoonaa euroa alijäämäiseksi, mutta helpotusta taloustilanteeseen tuo tämän ja ensi vuoden aikana valtion maksama verotilitys, joka on suuruudeltaan noin 15 miljoonaa euroa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä.(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi