1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Uusimaa

Uudenmaan maakuntakaava kaikkien nähtäville – kaavaehdotusta voi kommentoida kuukauden ajan

Uusimaa-kaavan ehdotus on nähtävillä Uudenmaan liiton verkkosivuilla ja toimistolla, alueen kunnissa sekä yleisötilaisuuksissa.

Uusimaa
Vaakuna ja kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Uusimaa kasvaa ennusteiden mukaan jopa 550 000 asukkaalla ja 290 000 työpaikalla vuoteen 2050 mennessä.

Uudenmaan maakuntakaava on nyt kaikkien nähtävillä ja sitä voi kommentoina kahdeksas marraskuuta saakka. Uudenmaan liiton mukaan nyt on viimeinen vaikuttamisen paikka.

– Uutta maakuntakaavaa on valmisteltu lähes neljä vuotta, ja nyt on viimeinen vaikuttamisen paikka, tiivistää aluesuunnittelun johtaja Merja Vikman-Kanerva Uudenmaan liitosta.

Kaava linjaa muun muassa tärkeimmät joukko- ja tavaraliikenteen varaukset sekä kunkin kunnan merkittävät tulevat rakentamisalueet. Siinä ovat myös arvokkaat luontoalueet.

Uusimaa-kaavan ehdotus on nähtävillä Uudenmaan liiton verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun)ja toimistolla sekä Uudenmaan kunnissa 8. marraskuuta saakka.

Maakuntakaavaa esitellään kaikille avoimissa yleisötilaisuuksissa. Esittelytilaisuudet pidetään Helsingissä ja Porvoossa tiistaina 8. lokakuuta, Lohjalla keskiviikkona 9. lokakuuta ja Raaseporissa perjantaina 11. lokakuuta.

Hyvinkään ja Loviisan yleisötilaisuudet ovat myöhemmin, Hyvinkäällä 21.10. ja Loviisassa 23.10.

Lue seuraavaksi