Hyppää sisältöön

Haluatko töihin kokiksi tai tarjoilijaksi? Kolarissa alkaa viiden viikon pikakoulutus

Tällä hetkellä Kolarissa on auki noin 50 ravintola-alan työntekijän työpaikkaa.

Kaikki auki olevat paikat eivät ole vain sesonkitöitä. Kuva: AOP

Kolarissa koulutetaan kokkeja ja tarjoilijoita lyhyellä kaavalla. Viiden viikon aloitusjakson jälkeen opiskelijat pääsevät jatkamaan oppisopimuskoulutukseen paikallisissa yrityksissä.

Kolarissa on runsaasti töitä tarjolla muun muassa ravintola-alalla.

– Oi voi, niitä olis vaikka kuinka paljon tarjolla, mutta meidän kautta pystyn lupaamaan tässä ja nyt, että 15 ensimmäistä koulutukseen hakeutunutta henkilöä saa varmasti paikan, Kolarin kunnan työllisyyskoordinaattori Robert Hawkins sanoo.

Hawkinsin mukaan Kolarissa on tällä hetkellä auki noin 50 ravintola-alan työntekijän työpaikkaa.

– Työnantajilla on erittäin kova työ saada täytettyä niitä. Kyseessähän ei ole ainoastaan kausiluonteista työtä vaan tarjolla on ihan ympärivuotista ravintola-alan työtä täällä Kolarin alueella.

Hawkins lisää, että viiden viikon koulutukseen pääsee, vaikka ei olisi vielä ravintolan kokemusta tai koulutusta.

– Kunhan vettä osaa keittää.

Viiden viikon jälkeen palkkaa

Oppisopimusjaksolla on työtunteja on vähintään 25 tuntia viikossa. Hawkinsin mukaan tarkoituksena on nyt kuitenkin se, että työntekijät tekevät täyttä työaikaa. He saavat työehtosopimuksen mukaista palkkaa oppisopimusajalta.

Haku koulutukseen päättyy keskiviikkona 9. lokakuuta ja koulutus alkaa maanantaina 14. lokakuuta. Pikakoulutusta esitellään Kolarin Teboililla tiistaina kello 10-13.

Ravintola-alan lyhytkoulutus on osa hanketta, jolla täsmäkoulutetaan työntekijöitä aloille, joilla on töitä tarjolla. EU-rahoitteista hanketta vetää Lapin koulutuskeskus Redu, ja mukana ovat Kolarin ja Ranuan kunnat.

Hakulomake ja lisätietoa koulutuksesta löytyy täältä (siirryt toiseen palveluun).

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).