Haku oppisopimukseen yllätti: Kuhmon suurin työllistäjä lupaa varman työpaikan koulutuksen läpäiseville

Kansainvälisesti toimiva yksityinen Kuhmossa sijaitseva sahayritys Kuhmo Oy ui vastavirtaan työvoimapulan kanssa.

Oppisopimuskoulutus
Läheltä
Yle

Kainuun yritysten kasvua jarruttaa työvoimapula, johon apua etsitään muun muassa Kajaaniin avatulla kohtaamispaikalla. Sen kautta Kainuun Ammattiopisto antaa tällä viikolla tietoa oppisopimuksesta ja muista koulutusvaihtoehdoista.

Kuhmo Oy on lähtenyt onnistuneeseen yhteistyöhön Kainuun ammattiopiston kanssa kouluttamaan uusia sahaprosessinhoitajia oppisopimuskoulutuksella. Koulutus alkaa 4. marraskuuta ja kestää kaksi vuotta.

– Haimme kymmentä opiskelijaa ja iloksemme voimme todeta, että he löytyivät. Koulutukseen haki yhteensä yli 40 halukasta, sanoo laatupäällikkö Aapo Mikkonen.

Kainuuta vaivaava työvoimapula on tuttu myös Mikkoselle, siksikin oppisopimuskoulukseen haluavien hakijoiden määrä oli jopa yllätys.

Sahaprosessinhoitajan koulutus suoritetaan suurelta osin Kuhmo Oy:ssä. Onnistuneesti koulutuksen läpäisseille on luvassa varma työpaikka. Kuhmo Oy on kaupungin suurin työllistäjä ja vaihtuvuus yrityksessä on pientä.

Mikkosen mukaan isoihin hakijamääriin vaikuttaa varman työpaikan lisäksi myös saha-alan vakaa tulevaisuus.

– Sahapuolella ei ole ollut lomautuksia, Mikkonen muistuttaa.

Kuhmo Oy on työllistää suoraan 140 ja välillisesti noin 300 henkilöä. Kotimaan lisäksi yritys toimittaa tuotteita 30 eri maahan.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!