Seutulippu poistuu Porin joukkoliikenteen lippuvalikoimista vuoden vaihteessa – korvataan kausikortilla

Kausilippu eroaa seutulipusta siten, että kausilippu on ostettava tietylle seudulliselle yhteysvälille.

Pori
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Seutulippu poistuu Porin joukkoliikenteen lippuvalikoimista vuoden alussa. Jatkossa Porin kaupunki tukee seudullista joukkoliikennettä tarjoamalla kausilippuja. Kelan tukemaan opiskelijaseutulippuun ei tule muutoksia.

Seutulipuista luovutaan, koska järjestelmän tukimuodot eivät vastaa nykyistä lainsäädäntöä. Mahdollisuus seutulipun sisältämään lipputukeen päättyy EU:n palvelusopimusasetuksen siirtymäajan loppuessa tänä vuonna.

–Pori kuitenkin haluaa tukea työ- ja opiskelumatkoja ja niinpä Porista Raumalle, Kankaanpäähän ja Merikarvialle matkustaville on tarjolla edullinen 30 päivän kausilippu säännöllistä matkustamista varten, kertoo suunnittelija Merika Lanne.

Kuukauden kausilippu alle 30 kilometrin etäisyydelle maksaa 65 euroa ja yli 30 kilometrin matkoille 90 euroa.

Kausilippu on ostettava tietylle seudulliselle yhteysvälille, kun seutulipulla on saanut matkustaa rajoituksetta Satakunnan alueella. Kausilippu ei myöskään käy paikallisliikenteen linja-autoissa.

Liikennöitsijät siirtyvät seutulipuista kausilippuihin syksyn kuluessa

‒ Seuraavan kerran kun matkustaja on lataamassa seutulippuaan, on hyvä tarkistaa liikennöitsijän verkkosivuilta tai kysyä liikennöitsijän edustajalta, onko seutulipun tilalle jo tarjolla uusi kausilippu.

Joulukuussa ostetuilla seutulipuilla voi matkustaa lipun käyttöajan loppuun saakka.