1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjois-Savon taloudessa yhä hyvä vire: Työvoiman kysyntä vilkasta, yritysten tilauskanta hyvä

Uudet avoimet työpaikat ovat lisääntyneet kahden viime vuoden aikana selvästi.

Pohjois-Savo
Ponssen tuotantotiloja.
Metsäkonevalmistaja Ponssen mittava tehdaslaajennus valmistui Vieremällä vuonna 2018.Matti Myller / Yle

Talouden ja työllisyyden näkymät ovat edelleen hyvät Pohjois-Savossa, kertoo työ- ja elinkeinoministeriön katsaus. Alueelliset kehitysnäkymät -julkaisu (siirryt toiseen palveluun) on ELY-keskusten yhdessä keskeisten aluekehittäjien kanssa muodostama näkemys seutukuntien ja maakuntien nykytilasta ja lähiajan näkymistä.

Uudet avoimet työpaikat ovat lisääntyneet kahden viime vuoden aikana selvästi ja maakunnan yrityksillä on edelleen hyvä tilauskanta. Yritykset ovat myös investoineet runsaasti muun muassa tuotantorakennuksiin, koneisiin ja laitteisiin.

Yrityksissä suhtaudutaan kuitenkin tulevaisuuteen aiempaa varovaisemmin, katsauksessa todetaan.

Pohjois-Savon yrityksistä noin kolmasosa on kokenut rekrytointiongelmia toisella vuosineljänneksellä. Luku on edelleen korkea, mutta kuitenkin koko maan alhaisin ja huomattavasti viime vuoden keskiarvoa matalampi.

Työttömien määrä Pohjois-Savossa on alentunut runsaat kuusi prosenttia vuoden takaisesta. Työttömyys on alentunut maakunnassa koko maata hitaammin, mutta kuluvan vuoden aikana työttömyyden kehitys on ollut aavistuksen koko maan keskiarvoa suotuisampaa.

Työttömyyden ja pitkäaikaistyöttömyyden ennakoidaan edelleen laskevan, mutta hitaammalla vauhdilla.

Lue seuraavaksi