1. yle.fi
  2. Uutiset

Hämeenlinnan valtuutettu Pasi Vesala teki tutkintapyynnön somen lahjussyytteistä: "Tuli raja vastaan"

Hämeenlinnassa on taitettu peistä valtuuston eilen hyväksymästä keskustavisiosta. Vesalan mukaan kuntalaisten somekeskustelu käy jo ylikierroksilla.

Hämeenlinna
Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston kokoussalin ovi auki
Hämeenlinnan valtuustossa keskustelu keskustavisiosta kesti pitkään maanantaina. Valtuusto hyväksyi keskustavision lopulta kahden äänestyksen jälkeen.Dalbir Ram / Yle

Hämeenlinnalainen kaupunginvaltuutettu Pasi Vesala (sd.) on tehnyt viime perjantaina tutkintapyynnön poliisille kunnianloukkauksesta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat (siirryt toiseen palveluun) (tilaajille). Hämeen poliisi kertoo, että Hämeenlinnan tutkintaan on jätetty tutkintapyyntö kunnianloukkauksesta. Nimeä he eivät voi asiassa kuitenkaan vahvistaa.

Taustalla ovat viime viikolla Facebookissa Hämeenlinnan politiikka -ryhmässä Vesalaa kohtaan esitetyt lahjontaväitteet. Ne esitti yksityishenkilö, joka ei ole mukana kuntapolitiikassa.

Pasi Vesala kertoo Ylelle, että teki ilmoituksen kunnallispoliittisen asemansa takia ja siviilityönsä takia. Vesala on kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtaja ja ammattiliitto Pron sopimusasiamies. Tutkintapyyntö oli monen harkinnan summa, hän sanoo.

– Tuli raja vastaan, en voinut jättää leijumaan epätietoisuutta lahjusten ottamisesta missään tilanteessa. Päivän asiaa mietin ja selvittelin ja kysyin neuvoa Miekkalinnasta. Tuntui jopa nololta kuormittaa tällaisella viranomaisia, mutta tein sähköisen ilmoituksen viime perjantaina, Vesala kertoo.

Keskustelu käy ylikierroksilla

Hämeenlinnassa on käyty viime aikoina kiivasta keskustelua toriparkista ja eilen valtuustossa hyväksytystä keskustavisiosta. Vesalan mielestä kuntalaiskeskustelu käy somessa jo ylikierroksilla.

– Kannattaisi kaikkien rauhoittua somessa. En tässä viittaa päättäjiin vaan puhun lähinnä kuntalaisten ylilyönneistä, hän painottaa.

Keskustavisiossa puhuttavat etenkin maininnat toriparkista. Myös Vesalan mukaan keskustelu valtuustossakin keskittyi yhteen asiaan, vaikka kyse oli visiosta.

– Minä en ole kertonut omaa kantaani toriparkista. Vaikuttaa siltä, että osa valtuutetuista on jo tehnyt päätöksensä, vaikka meillä on vielä selvitykset kesken. Katsotaan ne ensin ja tehdään sitten vasta päätöksiä, hän sanoo.

Lue seuraavaksi