Taiteen myönteinen vaikutus halutaan tuoda sairaalaan – Oysin tulevaisuuden sairaalassa taidetta voisivat tehdä myös potilaat

Oysin tulevaisuuden sairaalan rakennusprojektiin ollaan kiinnittämässä nyt taidesuunnittelijaa, joka vastaa taideohjelmasta.

Oulun yliopistollinen sairaala
Oulun yliopistollisen sairaalan avo-osasto.
Taiteen hyötyvaikutukset halutaan paremmin esille myös sairaalassa.Jaakko Mäntymaa / Yle

Ouluun parhaillaan rakennettavaan tulevaisuuden sairaalaan halutaan oma taideohjelma.

Erikoissuunnittelija Sanna Salmela Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä kertoo, että Oulun yliopistollisesssa sairaalassa taiteen tekemiseen voisivat osallistua potilaat ja heidän läheisensä. Esimerkkinä hän mainitsee valokuvanäyttelyt.

Tulevaisuuden sairaalan rakennusprojektiin ollaan kiinnittämässä nyt taidesuunnittelijaa, joka ottaa vastatakseen sairaalan taideohjelman.

Salmelan mukaan arkkitehdit ja sisustussuunnittelijat kaipaavat rinnalleen taiteen ammattilaista, jotta taide olisi mukana suunnitelmissa jo alusta lähtien.

Taiteen hyötyvaikutukset halutaan paremmin esille myös sairaalassa.

Taidesuunnittelija ottaisi vastuulleen myös sairaanhoitopiirin hallussa tällä hetkellä olevan taiteen, taulut ja patsaat, jotka on listattu.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)