Wilma-sovellus on kiinteästi mukana koululaisten, vanhempien ja opettajien arjessa – kerro meille, mikä viestinnässä toimii tai ärsyttää

Pukkaako viestiä liikaa tai liian vähän? Onko kommunikointi sellaista kuin toivoisit? Keskustele ja kommentoi jutun lopussa.

koulut
mies näppäilee kännykkää
Wilma toimii myös mobiilisovelluksena. Helsinki on kertonut luopuvansa siitä tulevina vuosina.AOP

Yle kertoi maanantaina, että Helsinki luopuu lähivuosina koulujen käyttämästä Wilma-sovelluksesta ja kehittää tilalle oman asiointijärjestelmänsä.

Wilmaa käytetään nykyään 97 prosentissa Suomen kunnista, ja käyttäjiä sillä on pari miljoonaa.

Sovelluksen tuottanut ohjelmistotalo Visma Enterprise saa runsaasti palautetta asiakkailtaan, kertoo toimitusjohtaja Jukka Holm.

–Suosituin toive on, että mobiiliin tulisi lisäominaisuuksia, kuten lomakkeet ja kyselyt. Näitä työstämmekin, jotta mobiilin käyttö voisi laajeta nykyisestään.

Holmin mukaan jotkut vanhemmat myös haluaisivat, että kun sähköpostiin tulee ilmoitus Wilma-viestin saapumisesta, koko viestin sisältö olisi luettavissa jo sähköpostissa eikä itse sovellukseen tarvitsisi mennä.

– Tietoturvasyistä on sovittu, että Wilma-viestien sisältö ei näy sähköpostissa vaan pysyy Wilmassa turvassa.

Millaisia kokemuksia sinulla on Wilmasta kotien ja koulujen välisessä viestinnässä? Toimiiko tekniikka? Entä vuorovaikutus opettajien, vanhempien ja oppilaiden välillä?

Ovatpa tekniikka ja sovellus millaisia hyvänsä, me ihmiset muotoilemme viestit toisillemme. Millaisia niiden pitäisi olla?

Keskustele ja kerro mielipiteesi. Keskustelu on auki tänään keskiviikkona kello 18 asti.