1. yle.fi
  2. Uutiset

Peliin ilmaiseksi kirjastosta lainatulla kausikortilla – koripallojoukkue Helsinki Seagullsin esimerkkiä seurataan Mikkelissä ja Turussa

Kausikorttien lainaamiseen liittyy erilaisia sääntöjä. Esimerkiksi Mikkelissä yhdellä kirjastokortilla voi lainata yhden kausikortin.

urheilu
Koripallo-ottelu Helsinki Seagulls vastaan Ura Basket.
Helsinki Seagulls on tiettävästi ensimmäinen seura, jonka kausikortteja on kirjastosta lainattavissa. Kuva ottelusta Seagulls vastaan Ura Basket 27.9.2019.Matti Raivio / All Over Press

Koripallojoukkue Helsinki Seagulls kertoi lokakuun alussa, että sen kausikortteja on lainattavissa Töölön kirjastosta (siirryt toiseen palveluun) (Helsingin Sanomat). Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun seurajoukkueen kausikortti on ilmaiseksi lainattavissa.

Helsingin Sanomien jutussa Seagullsin Toni Leppänen sanoo, että idean taustalla on se, että joukkue haluaa tarjota kaikille mahdollisuuden päästä ainakin kerran katsomaan koripalloa.

Seagullsin innoittamana ideaan ovat tarttuneet ainakin Salibandyliigaa pelaava TPS Salibandy ja jääkiekon Liiga-joukkue Mikkelin Jukurit. TPS Salibandyn kausikortteja on lainattavissa Turun pääkirjastosta. Puolestaan Jukureiden kausikortit (siirryt toiseen palveluun) (Mikkelin Jukurit) tulevat lainattavaksi Mikkelin pääkirjastolta tämän viikon loppuun mennessä.

– Lainasimme suoraan idean Helsinki Seagullsilta. Oli niin hyvä idea, ettei tarvinnut pitkään miettiä ja paikallinen kirjasto lähti empimättä mukaan. Olemme ilmeisesti ensimmäinen Liiga-joukkue, joka tarjoaa tällaisen mahdollisuuden, kertoo Jukureiden tapahtuma- ja markkinointivastaava Kristiina Tiippana.

Seuroilla ja kirjastoilla on hiukan erilaisia sääntöjä liittyen lainattaviin kausikortteihin. Esimerkiksi Jukurit tarjoaa lainattavaksi neljä kausikorttia, joista yhden voi lainata yhdellä kirjastokortilla. Kausikortti voi olla lainassa viikon kerrallaan eikä varausta voi uusia. Seagulls puolestaan tarjoaa myös neljä kausikorttia, mutta yhdellä kirjastokortilla voi lainata kaksi kausikorttia.

Mikäli kausikortti ei palaudu laina-ajan jälkeen ajoissa takaisin kirjastoon, esimerkiksi Mikkelissä kausikortti kuoletetaan. Sen jälkeen kausikortilla ei enää pääse peleihin.

Kausikortit eivät ole ainoita tavaroita, mitä nykyisin kirjastoista voi lainata tavanomaisten kirjojen, lehtien ja CD-levyjen lisäksi. Kirjastosta riippuen lainattavana voi olla esimerkiksi iskuporakone, kävelysauvat tai saumuri (siirryt toiseen palveluun) (Kirjastot.fi).

Lue seuraavaksi