1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. budjetit

Päivi Laajala esitteli arvion Oulun taloudesta ensi vuodelle: kaupunki velkaantuu, mutta oululaisen veroprosentti pysyy ennallaan

Oulun isoja investointeja toteutetaan lainarahalla.

Vuoden 2020 Oulun kaupungin talousarvio saattaa jäädä kaupunginjohtaja Päivi Laajalan viimeiseksi, sillä hän on ehdolla Kelan uudeksi pääjohtajaksi. Kuva: Marko Pinola / Yle

Jokaisen oululaisen velkataakka kasvaa usealla sadalla eurolla, mutta veroprosentti pysyy ennallaan 20 prosentissa.

Luvut käyvät ilmi Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala esittelemästä talousarvioesityksestä ensi vuodelle. Budjetti on alijäämäinen 24 miljoonaa euroa.

Kaupungin isoja investointeja tehdään lainarahalla. Laajalan mukaan talousarviossa näkyy verokorttiuudistuksen ja tulorekisterin vaikutus, joka teki kaupungille 20 miljoonan euron "kuprun" tänä vuonna.

– Toivomme, että se oikenee ensi vuoden aikana. Investointibruttomäärämme on 145 miljoonaa euroa ja siitä lainalla tullaan kattamaan reilut 80 miljoonaa euroa.

Rakennushankkeista eniten rahaa nielevät Ouluhalli, Linnanmaan uimahallin rakentaminen ja Kiimingin Jokirannan koulun rakentaminen.

Lue lisää: Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala hakee Kelan johtoon

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)