Twitter teki Facebookit: Käytti turvatarkastusta varten annettuja puhelinnumeroita mainostamiseen

Twitter vetoaa vahinkoon ja pyytää anteeksi. Ei ole tietoa, kuinka monta käyttäjää asia koskee.

twitter logo ja sormi
Twitter vakuuttaa, ettei käyttäjätietoja annettu ulkopuolisille mainostajille.AOP

Twitter on hyödyntänyt käyttäjiensä antamia puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita mainonnassaan. Yritys pyytää anteeksi tapahtunutta ja kertoo, että kyseessä oli vahinko.

Facebook jäi kiinni samanlaisesta toiminnasta vuosi sitten. Facebook sai sittemmin viiden miljardin dollarin sakot yksityisyyden loukkaamisesta. Tuomioon sisältyi muitakin kyseenalaisia keinoja, joilla oli hyödynnetty käyttäjien yksityisyyttä.

Twitter-käyttäjät ovat antaneet numeroitaan ja meiliosoitteitaan turvatarkastuksiin, kuten kaksivaiheiseen tunnistautumiseen. Näitä tietoja Twitter on huomaamattaan voinut käyttää mainostamistarkoituksessa. Ongelman laajuudesta yhtiöllä ei ole tietoa.

– Olemme hyvin pahoillamme, että näin pääsi käymään. Tartumme toimeen varmistaaksemme, ettemme tee tällaista virhettä enää, Twitter sanoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun).

Twitter vakuuttaa, ettei käyttäjätietoja annettu ulkopuolisille mainostajille. Tapahtuman kestoa se ei mainitse, mutta kertoo, että ongelma korjattiin syyskuun puolivälissä.

Viime vuonna Twitterillä oli 320 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukaudessa.

Lue myös:

Facebook kysyy käyttäjiltään puhelinnumeroa vedoten tietoturvaan – parin viikon jälkeen numeroa käytetään mainosten kohdentamiseen

Facebook antoi teknologiajäteille vapaamman pääsyn käyttäjiensä tietoihin

Facebook sai Yhdysvalloissa viiden miljardin dollarin sakot yksityisyyden loukkaamisesta

Cambridge Analytica -skandaalin paljastanut toimittaja taistelee internetjättien piilovaikuttamista vastaan – "Facebook pitäisi kieltää vaaleissa"

Ylen Trollitehdas-peli palkittiin kansainvälisessä journalismikilpailussa – kiinnitti myös Wikipedian perustajan huomion

Asiantuntija: Somessa vallitsee pettymyksen aika, koska siellä valehdellaan, ilmiannetaan kiusallaan ja painitaan tietosuojaongelmien kanssa

Twitterissä keskustellaan entistä rumemmin ­– digijätit kehittyvät eri suuntiin

Lähteet: AFP