Naissotilaiden kolmatta kautta kuvataan Kainuussa, mutta päähenkilöt pysyvät visusti salassa: "Murteita tullaan kuulemaan"

147:ltä heinäkuussa palvelukseen astuneelta naiselta kysyttiin halukkuutta lähteä mukaan ohjelmaan.

varusmiehet
Sotilaita marssimassa samalla kun heitä kuvataan
Naissotilaat 3 -tuotantokautta kuvattiin elokuussa Kainuun prikaatilla. Kuvituskuva.Kainuun prikaati

Kainuun prikaati on keskeisenä paikkana Ylelle kuvattavassa Naissotilaat 3 -tuotantokaudessa. Prikaatin tiedottaja Satu Hujasen mukaan pitkin kesää ja syksyä kuvattava tv-sarja on vaatinut suunnittelua, jotta neljän naissotilaan tarinoissa saadaan kuvattua kaikki oleellinen.

Naissotilaat 3 -tuotantokauden toteutus lähti käyntiin Kainuun prikaatilla hyvissä ajoin.

– Heinäkuussa palvelukseen astuneet naiset olivat meillä tiedossa jo varhain ja heille lähti täsmäpommituksena 147 kirjettä, jossa kysyttiin halukkuutta lähteä mukaan ohjelmaan.

Hujanen kertoo, että reilut 30 naista osoitti kiinnostuksen, joista valikoitui tuotantoyhtiön haastatteluiden, Cooperin testin ja esikuvausten jälkeen neljä.

– Valitut sijoitettiin kahdeksaksi viikoksi samaan yksikköön, jolloin oli helpompi junailla peruskoulutuskauden kuvauksia.

Peruskoulutuskauden jälkeen kuvattavat naiset siirtyivät omien hakujen ja valintojen jälkeen erikoistumaan.

– Se on jännittävää seurattavaa millaisen varusmiespolun nämä neljä naista itselleen valikoivat.

Naissotilaat 3 -tuotantokauden neljä naista ovat löytyneet Kainuun prikaatin rekrytointialueelta, joka ulottuu länsirannikolta ja itärajalle saakka. Sarjasta tai sen päähenkilöistä ei voida tässä vaiheessa paljastaa juuri mitään.

– Murteita tullaan kuulemaan, vihjaa Hujanen.

Sarjan kuvaukset voivat kestää ensi kesään asti, jos seurattavat naissotilaat kotiutuvat vasta silloin.

– Raaka arvio on, että tämä nähdään vuoden päästä syksyllä.

Naissotilaiden ensimmäinen kausi on katsottavissa Yle Areenassa. Sarjan toinen tuotantokausi alkaa 21.10. TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!