Kotihälytystehtävä muuttui väkivaltaiseksi Kokkolassa: poliisi loukkaantui lievästi, kun epäiltyä kuljetettiin poliisivankilaan

Poliisin saavuttua yksityisasuntoon kotihälytyksen vuoksi, oli asunnossa odottamassa mies teräaseen kanssa.

väkivalta
Poliisi-kyltti auton katolla.
Yle

Poliisi loukkaantui kotihälytystehtävän jälkeisessä kuljetusoperaatiossa Kokkolassa Keski-Pohjanmaalla keskiviikkoyönä.

Pohjanmaan poliisi sai kotihälytystehtävän Kokkolan Kiviniittyyn yksityisasuntoon hieman ennen kahta varhain keskiviikkoaamuna. Poliisin saapuessa asuntoon odotti siellä noin 30-vuotias mies teräase ja ampuma-aseelta näyttävä esine kädessään. Jälkeenpäin selvisi, että miehen kädessään pitämä ase oli starttipistooli.

Poliisit perääntyivät asunnosta ja kutsuivat paikalle lisää partioita sekä pelastuslaitoksen yksikön. Neuvotteluyhteyttä mieheen ei saatu.

Tunnin kuluttua ensimmäisestä käynnistä poliisi käskytti miehen ulos asunnosta ja hänet onnistuttiin ottamaan turvallisesti kiinni.

Mies kuljetettiin poliisivankilaan ja siinä yhteydessä yksi poliisi loukkaantui lievästi, kun mies käyttäytyi väkivaltaisesti.

Myöhemmin havaittiin myös, että mies oli yrittänyt sytyttää asuntonsa lattialla olleen maton palamaan, mutta palo oli sammunut itsestään.

Kiinniotettu mies on poliisille ennestään tuttu. Häntä epäillään muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, tuhotyön yrityksestä ja vahingonteosta.