Omaisuusrikosten määrä kasvanut Hämeessä selvästi

Liikennerikokset puolestaan ovat selvästi vähentyneet.

rikokset
Moottoripyöräpoliisi.
Muun muassa liikennerikokset työllistävät poliisia.Tiina Jutila / Yle

Rikoslakirikosten määrä kasvaa Hämeessä. Syyskuun loppuun mennessä Hämeen poliisin tietoon tuli yli 300 rikosta enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Valtaosa, eli reilut 11 500 rikoksista oli omaisuusrikoksia, kuten varkauksia, näpistyksiä tai petoksia. Niitä tehtiin noin 1 300 enemmän kuin vuosi sitten.

Henkeen ja terveyteen kohdistuvia rikoksia tehtiin 154 enemmän kuin 2018. Seksuaalirikosten määrä taas kasvoi 25:llä. Huumerikoksia tehtiin Hämeessä hieman vähemmän kuin viime vuonna.

Ainoastaan liikennerikoksia tehdään selvästi aiempaa vähemmän. Eroa viime vuoteen on liki 1 300 rikoksen verran. Liikennerikkomusten määrä on laskenut vielä rajummin, lähes 8 000:lla.

Poliisin julkaiseman toimintaympäristöanalyysin (siirryt toiseen palveluun) mukaan rikosten määrän väheneminen on globaali ilmiö. Rikosten tutkintaa haastavat kuitenkin lisääntynyt kansainvälisyys ja teknologinen kehitys. Usein rikoksia tehdään esimerkiksi verkossa, jossa rikolliset voivat toimia anonyymisti ja rikosten selvittäminen on aiempaa vaikeampaa.

Juttua korjattu 10.10.2019 klo 16.31: Tarkennettu juttuun, että rikoslakirikosten määrä on kasvanut, ei vähentynyt. Ainoastaan liikennerikokset ja -rikkomukset ovat vähentyneet.