Lapin keskusta: Kunnat, suosikaa lähiruokaa

Kun euro pyörii paikallisesti, niin alueen hyvinvointi kasvaa työllisyyden ja parantuneen toimeentulon muodossa.

Suomen Keskusta
Inarin koulussa maistuu kouluruoka
Kouluruokaa Inarissa.Vesa Toppari / Yle

Lapin Keskusta vaatii Lapin kuntia suosimaan nykyistä enemmän lähi- ja paikallisruokaa hankinnoissaan. Keskustalaiset muistuttavat, että hankintalaki säätelee hankintoja, mutta se ei estä kuntien ruokapalveluita hankkimasta lähi- ja paikallisruokaa.

Lapin Keskustan mielestä kuntien ruokapalvelut tarvitsevat tuekseen vahvaa hankintaosaamista ja toimielinten päätöksiä. Kuntien luottamushenkilöt ovat päättämässä, mistä raaka-aineista julkisin varoin kunnissa tarjottava ruoka on valmistettu.

– Lähiruoan suosimisessa on kysymys tahdosta ja halusta kehittää toimivia malleja ja ratkaisuja. Kun euro pyörii paikallisesti, niin alueen hyvinvointi kasvaa työllisyyden ja parantuneen toimeentulon muodossa. Hankintalainsäädännönkin pohjalta on perusteltua ostaa elintarvikkeita läheltä, jotta asiakas saa tuoretta ja turvallista ruokaa joka päivä yhtä varmasti, Lapin Keskusta sanoo kannanotossaan.

Keskustaväki lisää, että lähiruokaa ei pidä rajata pelkästään kunnan tai maakunnan rajojen perusteella vaan lähiruoan hankinta-ajattelun periaatteena tulee olla lyhyt ketju, tuoreus, turvallisuus, joustavuus sekä tarpeeseen perustuva oikea määrä ja laatu.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).