Raahen yt-neuvottelut päättyivät: ketään ei irtisanota eikä lomauteta

Henkilöstön eläköitymistä tapahtuu kuitenkin tulevina vuosina paljon.

yhteistoimintamenettely
Raahen saaristoa syysruskan aikana.
Raahen kaupunginjohtaja Aki Nurkkalan mukaan esimerkiksi koulut ja päiväkodit on hyvä pitää kunnan omina kiinteistöinä. Kuvassa Merikadun koulu Raahessa.Risto Degerman / Yle

Raahen kaupungin yt-neuvottelut ovat päättyneet.

Neuvottelut eivät päätyneet irtisanomisiin tai lomautuksiin. Henkilöstön eläköitymistä tapahtuu kuitenkin tulevina vuosina paljon ja eläköitymiset hyödynnetään kaupungin toimintoja yhdistelemällä, tehtävien päällekkäisyyksiä poistamalla ja yhteistyötä lisäämällä.

Kaupungin organisaatiouudistus toteutetaan vuoteen 2025 mennessä. Varsinkin kiinteistöpolitiikka joudutaan arvioimaan uudelleen.

Esimerkiksi perinteinen Raahen Raatihuone voi saada uuden omistajan.

Raahen kaupunginjohtaja Ari Nurkkalan mukaan Raahessa on päädytty siihen, että kiinteistöistä pitäisi luopua ja kaupungin vallanlinnakkeet ovat tulilinjalla.

Nurkkala kertoo, että hyvänä esimerkkinä on Kempeleen kunta, jonka kunnanvirasto sijaitsee vuokratiloissa. Nurkkala näkee, että kaupunginjohtajan työtilaksi sopii hyvin mikä tahansa toimistotila. Osa kiinteistöistä on Nurkkalan mukaan hyvä pitää kunnan omistuksessa.

– Meillä on linjaus, että kouluja ja päiväkoteja ei itseaisassa edes esitetä luovutettavaksi. Niiden määrää vähennetään ja sitä verkostoa tarkastellaan kyllä uudelleen, mutta koulut ja päiväkodit pidetään kunnan omassa taseessa, kunnan omina kiinteistöinä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)