Eksote aloittaa yt-neuvottelut – henkilöstö pyydetään etsimään säästökohteita

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri aloittaa yhteistoimintaneuvottelut. Yt-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (EKSOTE)
Lääkäri hoitamassa potilasta
Tasapainottamistarve on 9 miljoonaa euroa.Kalle Purhonen / Yle

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin hallitus on antanut luvan aloittaa yt-neuvottelut. Eksoten talouden tasapainottamistarve on 9 miljoonaa. Yt-neuvottelut koskevat koko Eksoten henkilöstöä.

– Yt-neuvotteluiden tavoite on vastata kuntien taloushaasteisiin. Me yritämme löytää nyt 9 miljoonan euron edestä keinoja, että me voimme auttaa kuntia selviytymään, ynnää toimitusjohtaja Timo Saksela yt-neuvotteuiden tavoitteita.

Yhteistoimintaneuvotteluiden lähtökohtana on säästökohteiden löytäminen yhdessä henkilöstön kanssa. Henkilöstö saa kertoa omia havaintojaan, joista voisi sosiaali- ja terveyspiirissä säästää.

– Me pyydämme henkilöstöä mukaan prosessiin säästöjen etsimisessä. Henkilöstö on paras asiantuntija työssään, sanoo Eksoten hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterinen.

Ei lomautuksille, mieluummin irtisanomisia

Jos henkilöstön kanssa suunnitellut säästöt eivät riitä, sitten puututaan henkilöstökuluihin. Se voi tarkoittaa irtisanomisia.

– Se on vihoviimeinen keino, sanoo Vesterinen.

9 miljoonan euron tasapainotustarve vastaa 200 henkilön työpanosta. Paljonko siis aiotaan irtisanoa?

– Mitään määriä ei ole olemassa. Yt-neuvotteluesityksessä on mainittu, että maksimissaan 200 henkilöä. Me etsimme nyt kaikkia muita keinoja ja tapoja, joilla kustannussäästöjä saadaan aikaan, toimitusjohtaja Saksela toteaa.

Lomautukset toimitusjohtaja tyrmää täysin.

– Lomautuksiin ei ryhdytä. Se on sellaista tekohengitystä siinä tapauksessa irtisanomisiin, mutta katsotaan ensin kaikki muut toimenpiteet, sanoo Saksela.

Entä uskooko toimitusjohtaja, että 9 miljoonaa voidaan säästää ilman irtisanomisia?

– Pakko tässä kohtaa on uskoa. Vähintään iso osa saadaan tällä tavalla.

Eksoten toimitusjohtaja Timo Saksela
Toimitusjohtaja Timo Saksela on saanut henkilöstöltä yhteidenottoja säästökeinoista, joita voisi tehdä talouden tasapainottamiseksi. Mikko Savolainen / Yle

Toimitusjohtaja on saanut jo ehdotuksia säästöistä

Ennen irtisanomisiin menoa puidaan henkilöstön kanssa, miten toiminnallisuuksista ja rakenteista voitaisiin säästää. Tarkoitus on käydä läpi koko organisaatiorakenne.

– Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että onko jotain projekteja, sopimuksia, toimitiloja, hankkeita, tukipalveluita ja toimintoja, joista voisi säästää. Totta kai myös palveluverkkoa tarkastellaan siinä samalla, kertoo Vesterinen.

Loppukesästä Eksoten johdossa aloittanut toimitusjohtaja Timo Saksela on kysynyt henkilöstöltä parannus- ja säästökeinoja viikon verran.

– Olen saanut jo kymmenen erilaista ehdotusta siitä, mitä toimia voitaisiin tehdä. Tuntuu, että ympäri organisaatiota ihmiset ottavat asian vakavasti ja haluaa auttaa tässä asiassa, sanoo Saksela.

Saksela kertoo, että ehdotuksia säästöjen saamiseksi on tullut laajalti sosiaali- ja terveyspiirin eri osa-alueilta. Muun muassa neuvolasta ja kotihoidosta on toimitusjohtajaan oltu yhteydessä.

K-Sairaala
Säästöjä etsitään yhdessä henkilöstön kanssa. Emma Pietarila/Yle

Säästöjen taustalla omistajakuntien huono talous ja vanheneva väestö

Säästötavoitteiden taustalla on myös omistajakuntien huono taloustilanne.

Eksote on jo tehostanut toimiaan muun muassa lisäämällä kotiin vietäviä palveluita ja vähentämällä laitoshoitoa.

Eksotesta kuitenkin kerrotaan, etteivät talouden tasapainottamistoimenpiteet ole olleet riittäviä. Alueen väestö vanhenee ja terveyskustannukset nousevat. Eksoten omistajakuntien taloudellinen tilanne on vaikea. Tämän takia kuntien kyky rahoittaa Eksoten toimintaa on vaikeutunut.

Vesterinen toivoo, että asiat tehtäisiin Eksotessa yt-neuvottelujen jälkeen järkevällä ja taloudellisella tavalla. Hän luottaa neuvotteluissa talon johtoon ja hyvään henkilöstöön.

– Pääasia on, että asiakkaat saavat hyvät ja riittävät palvelut, Vesterinen sanoo.

Eksote on Etelä-Karjalan suurin työnantaja. Sen palveluksessa on noin 5000 työntekijää.

Tehy: Hoitajia tarvitaan lisää

Terveys- ja sosiaalialan ammattijärjestö Tehy on huolissaan ympäri Suomea käynnissä olevista yt-neuvotteluista. Tehyn tietojen mukaan kunnat, kuntayhtymät ja sairaanhoitopiirit ovat käynnistäneet vuoden sisään noin 30 yhteistoimintaneuvottelua, jotka ovat tähdänneet ja tähtäävät säästöihin, lomautuksiin ja irtisanomisiin.

Tehyn tiedoissa olevilla yt-prosesseilla työnantajien tavoitteena on säästää yhteensä noin 112 miljoonaa euroa. Liiton mukaan yt-neuvotteluaalto voi karkottaa hoitajia alalta.

– Epävarmuuden lietsonta on omiaan heikentämään sekä kansalaisten että työntekijöiden luottamusta palveluihin, sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Tehyn mukaan hoitajia tarvitaan lisää, eikä vähemmän. Hoitajien tarvetta lisää käynnissä oleva väestörakenteen muutos, jossa vanhusten määrä lisääntyy ja työikäisten määrä vähenee. Samaan aikaan kokeneita hoitajia jää eläkkeelle.

Ammattiliitto Tehyn mukaan lähes puolet nykyisistä sairaanhoitajista eläköityy vuoteen 2030 mennessä.