Yle seuraa: Eduskunta jatkaa budjettikeskustelua – aamupäivällä maa- ja metsätalous sekä opetus ja kulttuuri, katso suora lähetys

Eduskunta keskustelee valtion ensi vuoden tuloista ja menoista koko tämän viikon.

Budjettikeskustelu
Eduskunnan täysistunto 10.10.2019
Eduskunnan täysistunto 10.10.2019

Eduskunnan budjettikeskustelu jatkuu tänään kolmatta päivää. Päivän aloittaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) esittelemällä maa- ja metsätalousministeriön ensi vuoden määrärahoja.

Maa- ja metsätalousasioiden jälkeen budjettikeskustelussa siirrytään opetus- ja kulttuuriministeriön ensi vuoden suunnitelmiin. Opetusministeri Li Andersson (vas.) ja tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) kertovat ministeriönsä ensi vuoden määrärahoista.

Eduskunnan budjettikeskustelussa on iltapäivällä neljän tunnin tauko eduskuntaryhmien kokousten ja suullisen kyselytunnin vuoksi.

Budjettikeskustelua jatketaan illalla klo 17, kun puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) esittelee ensi vuoden puolustusbudjettia.

Torstai-illan päätteeksi ulkoministeriön ensi vuoden määrärahoista keskustelua pohjustavat ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.), kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.) sekä pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (r.).

Blomqvist esittelee myös omaan ministerisalkkuunsa kuuluvia sosiaali- ja terveysministeriön ja oikeusministeriön ensi vuoden suunnitelmia, jotka liittyvät muun muassa tasa-arvokysymyksiin.