Hyppää sisältöön

Kouvolassa kamppaillaan yksinäisyyttä vastaan – kaveripalvelusta voi löytää vaikka sienestysseuraa

Kaveria kaipaaville kouvolalaisille järjestetään mielekästä toimintaa joka kuukausi vaihtuvilla teemoilla.

Maija-Kaisa Pitkänen toimii Aspa-säätiössä osallisuuskoordinaattorina. Kuva: Jesse Mäntysalo/Yle

Kouvolassa voi nyt etsiä itselleen vaikka sienestysseuraa uuden tempauksen avulla.

Muun muassa naapuriavun tarjoamiseen ja ihmisten väliseen tutustumiseen tarkoitetulle Nappi Naapuri -verkkosivustolle on perustettu Kaveerataan Kouvolassa -tempaussivu. Sen tavoitteena on saada kouvolalaisia tutustumaan lähistöllä asuviin ihmisiin mielekkään tekemisen parissa.

Kaveerataan Kouvolassa -tempauksella on kuukausittain vaihtuva teema, johon liittyen järjestetään myös joka kuukausi yhteinen tapahtuma. Lokakuussa teemana on sienestyskaverin etsiminen. Tempauksen ideoijana on asumispalveluita kehittävä Aspa-säätiö.

– Kun löytyy tarpeeksi kiinnostavaa tekemistä, ihmiset eivät enää jännitä niin paljon uusien ihmisten kohtaamista, vaan ovat innoissaan, kun pääsevät tekemään sitä mistä tykkäävät, uskoo Aspa-säätiön osallisuuskoordinaattori toimiva Maija-Kaisa Pitkänen.

Nappi Naapuri -sivustolle luodaan aluksi tunnus, jonka jälkeen karttapohjainen palvelu paikantaa kirjautujan. Sen jälkeen kartalta voi etsiä muita lähellä asuvia, jotka ovat palveluun kirjautuneet. Käyttäprofiiliin kirjoitetaan, millaista kaveria tai naapuriapua käyttäjä etsii tai tarjoaa. Nappi Naapurista löytyy Kaveerataan Kouvolassa -tempaussivu, josta voi etsiä lokakuun ajan sieniseuraa.

Seuraavaksi karaokea ja keilausta

Tempaus on saanut hyvän vastaanoton.

– Kaikille avoimella sieniretkellä oli mukana 16 innokasta sienestäjää. Se on hieno määrä, Pitkänen riemuitsee.

Marraskuussa teemana on karaokekaverien etsiminen, joulukuussa haussa on keilausseuraa.

– Vaikka toiveet kaveeraustempauksen teemoista tulevatkin asumispalveluiden käyttäjiltä, ovat Kaveerataan Kouvolassa -tempaus ja joka kuukausi järjestettävä teemaan liittyvä tapahtuma kaikille avoimia.

Maija-Kaisa Pitkäsen mukaan tänä päivänä yhteisöllisyys esimerkiksi naapurustoissa ei ole enää niin vahvaa kuin ennen. Moni suomalainen tuntee yksinäisyyttä.

– Kynnys lähteä omasta asunnostaan ulos on suuri, jos ei ole ketään, jonka kanssa lähteä. Siihen tässä pyritään vastaamaan keksimällä jotain niin kivaa ja mielekästä, että ihmiset haluaisivat lähteä mukaan.

.
.