Rovaniemen keskustan kaukolämpötöiden pääurakoitsija pahoittelee viivästymisten aiheuttamaa haittaa

Rovaniemen Kansankatu ja Korkalonkatu ovat olleet työmaina jo kesäkuun alkupuolelta lähtien. Töiden venyminen on kuumentanut kaupunkilaisten tunteita.

maarakennus
Rovaniemen Korkalonkadulla tehdään kaukolämpötöitä
Sauli Antikainen / Yle

Rovaniemen Kansankadulla ja Korkalonkadulla on tehty kaukolämpötöitä jo kesäkuun alusta lähtien. Työmaiden venyminen on kuumentanut kaupunkilaisten tunteita.

Kansankadun ja Korkalonkadun työmaat ovat olleet isona haittana keskustassa liikkuville kohta viiden kuukauden ajan. Katuvarren yrittäjien kannalta erityisen ikävää on ollut töiden venyminen suunnitellusta peräti kahdella kuukaudella. Myynti on ollut selvästi heikompaa kuin normaalisti.

Kaukolämpötöiden ohessa Rovaniemen keskustassa uusitaan sähkökaapelointeja, putkiverkostoa ja rakennetaan valokuituverkkoa. Samojen monttujen äärellä töitä tekee montaa urakoijaa. Pääurakoitsija on oriveteläinen KVL-tekniikka. Työn tilaaja on Napapiirin Energia ja Vesi.

Urakoiden venymiseen on yleensä useita syitä.

– Kaupunkien keskustat ovat aina haastavia työkohteita ja aiheuttavat usein urakoitsijoista riippumattomia odottamattomia yllätyksiä. Ne saattavat hidastaa töitä merkittävästi, KVL-Tekniikka osakeyhtiön toimitusjohtaja Jukka Pykäläinen sanoo.

Rovaniemellä on tänä kesänä rakennettu uusia kaukolämpöputkistoja useassa eri kohteessa.

– Kokonaisvastuu työmaista on KVL-Tekniikalla. Pahoittelemme myöhästymisestä aiheutunutta haittaa paikallisille yrittäjille ja asukkaille, toimitusjohtaja Jukka Pykäläinen sanoo.