Oulun suunnitteilla oleva uusi areena-alue olisi historiallinen muutos kaupungille – "Nyt tarvitaan sitä kuuluisaa oululaista rohkeutta"

Asema-alueelle kaavaillaan matkakeskusta, monitoimiareenaa, asuntoja ja liiketiloja.

rakentaminen
Oulun asemanseudun arkkitehtikilpailu voittajatyön kuva uudenlaisesta rautatieasemasta.
Tervatynnyrit-työ voitti asema-alueen arkkitehtikilpailun kolme vuotta sitten. Työryhmässä olivat mukana arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki ja Arkkitehdit m3 -yhtiö. Maisema- ja liikennesuunnittelusta vastasivat Näkymä Oy ja Plaana Oy. Havainnekuva.Tervatynnyrit-työryhmä

Oulun asema-alueelle sekä poliisi- ja oikeustalon alueelle kaavaillaan monitoimiareenaa, matkakeskusta, asuntoja parille tuhannelle ihmiselle sekä uusia palveluja ja liiketoimintaa.

Suunnittelualue on noin viiden hehtaarin laajuinen, ja kehityssuunnitelmat ovat kokoluokassaan ainutlaatuiset koko kaupungin historiassa.

Vaikuttavuudeltaan hanketta voi verrata Raksilan market- ja urheilualueen rakentamiseen 1970-luvulla tai Rotuaarin rakentamiseen 80-luvulla. Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki pitää asemahanketta vielä näitäkin oululaisia maamerkkejä suurempana ja merkittävämpänä.

– Kyllä tämä on selkeästi isompi askel. Nyt tarvittaisiin sitä kuuluisaa oululaista rohkeutta, kun esimerkiksi keskustan teatterista, kirjastosta ja Raksilankin rakentamisesta alkaa olla aikaa jo 50 vuotta, Matinheikki laskeskelee.

Oulun kaupungin ja valtion asema-alueita kehittävän yhtiön aiesopimus on yhdyskuntalautakunnassa ensi viikolla.

Senaatin Asema-alueet -yhtiö aikoo järjestää yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa jo ensi vuonna aseman seudulle suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun.

Kolme vuotta sitten järjestetyn arkkitehtuurikilpailun voitti Tervatynnyrit-ehdotus.

Lue lisää: Vanha väistyy WOW-arkkitehtuurin tieltä – Oulun aseman seutu saa täysin uuden ilmeen

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)