Oulun Varjakassa ei suositella vesijohtoveden juomista – puhtaan veden säiliö on toimitettu Keskipiirintien ja Varjakantien risteykseen

Vesijohtoverkostoa huuhdellaan Varjakassa, koska vesi on ollut viikkojen ajan ruskeaa ja sakkaista.

Oulu
Vettä jaetaan tankkiautosta
Oulusalossa oli viimeksi vesiongelmia marraskuussa 2018. Arkistokuva.Timo Nykyri/Yle

Oulunsalon Varjakan alueella vesi on ollut useamman viikon ajan ruskeaa ja sakkaista. Sakkaa on tutkittu, ja raudan ja mangaanin osalta pitoisuudet ylittävät veden normaalit laatutavoitteet. Vettä ei suositella käytettävän talousvetenä, ellei vesi ole ulkonäöltään kirkasta ja sakatonta.

Alueen asukkaat voivat hakea omiin astioihinsa juomavettä vesisäiliöstä, joka on toimitettu Keskipiirintien ja Varjakantien risteykseen.

.Alueen vesijohtoverkoissa on tehty viime päivinä huuhteluja, jotka ovat useimmissa kiinteistöissä palauttaneet veden kirkkaaksi. Ruskea väri johtuu rauta-kalkkisaostumista, ja vesi saattaa värjätä pyykkiä.

Ruskean veden ja sakan syytä selvitellään parhaillaan.

Saostumien ja ruskean värin pitäisi poistua juoksuttamalla vettä hanasta. Mikäli vesi ei palaudu reilun viiden minuutin juoksuttamisenkaan jälkeen normaalisti, alueen asukkaat voivat olla yhteydessä Oulun Veden asiakaspalveluun ja virka-ajan ulkopuolella päivystävään putkimestariin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)