Ilmastoaktivistit häiritsivät lentoja Lontoossa – yksi kipusi lentokoneen päälle, toinen kieltäytyi istumasta lennollaan ja piti puheen

Mielenosoittajat ovat myös liimanneet itsensä kiinni London City -lentoaseman lattiaan.

British Airways -lentoyhtiön koneen päälle kiivenneen aktivistin uskotaan olevan entinen paraurheilija. Kuva: All Over Press

Lontoossa London City -lentokentällä ilmastoaktivistit ovat häirinneet lentoja. Poliisi on pidättänyt useita lentokentän sisäänkäynnin tukkineita henkilöitä (siirryt toiseen palveluun), kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Osa mielenosoittajista on istunut lentoaseman lattialla. Istumalakkoilijoita on kannettu pois lentokentältä, mutta operaatiota on hankaloittanut se, että osa ilmastoaktivisteista liimasi itsensä kiinni lattiaan, kertoo The Guardian (siirryt toiseen palveluun).

Yksi aktivisteista esti lennon lähtemisen kiipeämällä Amsterdamiin matkalla olleen lentokoneen päälle. Uutistoimisto AP:n mukaan British Airwaysin lentokoneen päälle kiivennyt aktivisti on entinen paraurheilija. Matkustajat on lentoyhtiön mukaan ohjattu toiselle lennolle. Osa matkustajista ehti päivitellä tilannetta sosiaalisessa mediassa.

Lontoosta Dubliniin matkalla ollut kone joutui keskeyttämään matkansa juuri ennen lähtöä, kun yksi aktivisteista nousi seisomaan ja alkoi pitää luentoa ilmastonmuutoksesta.

Kone oli BBC:n tietojen mukaan ehtinyt kiitoradan päähän. BBC:n toimittajan mukaan lentokone palasi lähtöportille ja aktivisti siirrettiin poliisin huostaan. Tämän jälkeen kone jatkoi matkaansa noin kaksi tuntia aikataulusta jäljessä.

Valtaosa London Cityn lennoista on liikennöinyt ajallaan.

Extinction rebellion -ryhmän ilmastolakot ovat jatkuneet Lontoossa ja suurissa kaupungeissa eri puolilla maailmaa jo neljättä päivää.

Lontoon metropolialueen poliisi on pidättänyt torstaiaamuun mennessä lähes 850 ihmistä protestien takia, kertoo BBC.

Lue myös: