Hyppää sisältöön

Rudy Giulianin avustajia pidätetty epäiltynä vaalikampanjoinnin rahoitusrikoksista

Presidentti Trumpin asianajaja Giuliani on toiminut Ukrainassa ahkerasti hakiessaan demokraattien presidenttiehdokaskandidaatti Bidenista vahingoittavaa tietoa.

Rudy Giuliani on presidentti Donald Trumpin henkilökohtainen asianajaja. Kuva: Jewel Samad / AFP

Kaksi presidentti Donald Trumpin asianajajan Rudy Giulianin avustajaa on pidätetty epäiltynä vaalikampanjoinnin rahoitusrikoksista, uutisoivat lukuisat yhdysvaltalaismediat.

Pidätetyt miehet ovat auttaneet Giuliania etsimään Ukrainasta demokraattien presidenttiehdokkuudesta kilpailevaa Joe Bidenia vahingoittavaa tietoa.

Uutiskanava CNN:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan Igor Fruman ja Lev Parnas pidätettiin Dullesin lentokentällä Washingtonissa. Heidän on määrä saapua oikeuden eteen torstaina Virginiassa.

Parnas toimi Giulianin yhteyshenkilönä Ukrainassa ja tutustutti tämän useisiin entisiin ja nykyisiin Ukrainan viranomaisiin ja poliitikkoihin. Kaksikko on antanut satojen tuhansien dollareiden edestä lahjoituksia America First Action -organisaatiolle, jonka tarkoituksena on rahoittaa Trumpin valintaa presidentiksi vuoden 2020 vaaleissa, kertoo Miami Herald. (siirryt toiseen palveluun)

America First Action kertoi pidätysten jälkeen, että se on jäädyttänyt 325 000 dollaria saamiaan lahjoituksia. Organisaation mukaan varat on siirretty erilliselle tilille, eikä niitä käytetä oikeusprosessin aikana.

Demokraatit käynnistivät virkarikostutkinnan Trumpista Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa käydyn puhelinkeskustelun takia.

Trump pyysi Zelenskyitä tutkimaan Joe Bidenin ja tämän pojan Hunterin toimia Ukrainassa.

Miami Herald tavoitti Parnasin puhelimitse torstaina. Hän kuvaili virkarikostutkintaa "saippuaoopperaksi" ja puolusti presidentti Trumpia.

– Varsinainen päänsärky. On järkyttää joutua raahatuksi johonkin tällaiseen, sanoi Parnas.

Lisää aiheesta:

.
.