1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hirmumyrskyt

Japania lähestyy voimakkain taifuuni vuosikymmeniin – Finnairin lento Osakaan peruttu, Formula 1 -kisojen aika-ajot siirretty sunnuntaille

Perjantaina Finnairin neljästä Japanin-lennosta yksi peruttiin. Finnair tiedottaa seuraavansa tilannetta.

hirmumyrskyt
Taifuuni Hagibis
Taifuuni Hagibis

Japania uhkaa voimakkain taifuuni sitten vuoden 1958, kertoo Japanin ilmatieteen laitos. Taifuuni Hagibisin on määrä saavuttaa Japanin rannikko lauantaina.

Tokion alueella saattaa sataa jopa 600 millimetriä vettä viikonlopun aikana. Viranomaiset varoittavat tulvista ja korkeasta aallokosta.

Tokion itäpuolella sijaitsevan Chiban prefektuurin asukkaita on kannustettu varaamaan vettä ja ruokaa kolmeksi päiväksi. Alueen asukkaat toipuvat vielä kuukausi sitten iskeneen Faxai-taifuunin tuhoista.

Tällä hetkellä taifuunin tuulet puhaltavat noin 50 metriä sekunnissa, puuskissa jopa 70 metriä sekunnissa.

Finnair peruu lennon Osakaan

Finnair peruu perjantai-iltapäivän lennon Osakaan ja samalla myös lauantain paluulento Osakasta Helsinkiin jää lentämättä.

Finnairin viestintäpäällikkö Simon Barrette sanoo, että perjantai-iltapäivän kaksi lentoa Tokioon ja yksi Nagoyaan lennetään ainakin näillä näkymin normaalisti. Osa lennoista voidaan lentää, koska sääolosuhteet vaihtelevat kaupunkien välillä.

– Seuraamme tilanteen kehittymistä ja ilmoitamme muutoksista asiakkaille suoraan tekstiviestillä tai sähköpostitse, Barrette sanoo.

Finnairilla on myös huomenna aikataulunmukaisia lentoja Helsingistä Nagoyaan, Tokioon ja Osakaan.

Myös japanilainen All Nippon Airways on perunut lentonsa Tokion Hanendan ja Naritan kentillä. Japan Airlines taas on perunut lentoja Osakan ja ja Nagoyan kentillä.

Taifuuni on vaikuttanut lentojen lisäksi myös junaliikenteeseen ja tapahtumiin. Japanissa junavuoroja on peruttu, ja myös Formula 1:n Japanin gp:n aika-ajot Suzukassa on siirretty sunnuntaille myrskyn takia.

Lauantailta on peruttu myös kaksi rubgyn maailmanmestaruuskisojen ottelua.

Taifuunin vaikutusta urheilukilpailuihin selviteltiin lehdistötilaisuudessa 10. lokakuuta Tokiossa.
Rugbyn maailmanmestaruuskisojen johto kertoi torstaina kahden ottelun siirtämisestä taifuunin takia.William West / AFP

Juttua päivitetty kello 13.09: Lisätty tieto Finnairin lentojen peruuntumisista.

Lue myös:

Japanin F1-kilpailun aika-ajot siirretään sunnuntaille taifuunin takia

Lue seuraavaksi