Kun tarjontaa ei ole, järjestetään itse – Entisten nuorten bileet täyttää 10 vuotta

Kajaanissa järjestettävä Entisten nuorten bileet toimii vanhojen ystävien kohtaamispaikkana.

musiikki
Vanhemmankin väen saa houkuteltua baariin, kunhan musiikki on valittu oikein. Kuvituskuva. YLE / Mika Kanerva

Yli nelikymppisille juhlijoille suunnattu Entisten nuorten bileet sai alkunsa 10 vuotta sitten, kun kainuulaisen The Defenders -yhtyeen, nyt jo yli 60-vuotias laulaja, Janne Kinnunen halusi järjestää iltamenot oman ikäiselleen väelle.

– Se lähti siitä, että tämän ikäisille ei ole oikein tarjontaa, Kinnunen kertoo.

Nykyään tapahtuma toimii jopa vanhojen ystävien kohtaamispaikkana, kun yöelämässä ei tule muuten juuri viihdyttyä.

– Kyllä se sapluuna on meillä sellainen, että selvästi käy väkeä, mitä ei normaalisti ravintoloissa näy. Tietylle ikäryhmälle pitää olla se oman ajan musiikki, joka vetää.

Alle nelikymppisiäkään ei käännytetä ovelta, vaikka bileitä markkinoidaan K40-leimalla. Kinnusen mukaan "ikäraja" viittaa siihen, että musiikki on nykyajan listahittejä vanhempaa. Musiikki onkin näissä bileissä keskiössä, ja lauantaina Rockhouse Kulmassa kuullaan kolmen bändin voimin vanhaa rokkia aina Beatlesistä lähtien.

– Me ollaan uskottavuus näissä bileissä ansaittu, sillä me ollaan itse sen ajan ihmisiä. Minäkin olen soittanut jo 40 vuotta, Kinnunen kertoo.

Kinnunen ei silti väitä, etteikö keski-ikäinen tai sitä vanhempi ihminen voisi yöelämässä viihtyä. Ja jos tarjontaa ei ole, niin sitä järjestetään sitten itse.

– Eiköhän me osata puoliamme pitää, Kinnunen naurahtaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)