1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Repoveden kansallispuisto

Kiellettyjä nuotioita ja roskakasoja – ensimmäinen tehovalvonta Repoveden kansallispuistosta paljasti retkeilijöiden huonon käytöksen

Valvoja kiersi kansallispuiston alueella kesän ajan vahtimassa retkeilijöitä.

Repoveden kansallispuisto
Muoviroskia kiven juuressa Repoveden kansallispuistossa.
Repoveden kansallispuistosta paljastui roskakasoja.Kari Niemeläinen / AOP

Kouvolan ja Mäntyharjun alueella sijaitsevassa Repoveden kansallispuistossa on paljastunut, että osa retkeilijöistä ei osaa käyttäytyä oikein luonnonsuojelualueella.

Repoveden kansallispuistossa kokeiltiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kiertävää valvojaa, joka liikkui kansallispuistossa erityisesti iltaisin ja viikonloppuisin. Valvoja kiersi kaikkialla kansallispuistossa ja Aarnikotkan metsän luonnonsuojelualueella.

Valvonnassa paljastui, ettiä nuotioita oli tehty varsinaisten tulipaikkojen ulkopuolelle ja tulia oli sytytetty myös metsäpalovaroitusten aikana. Ongelmia havaittiin myös koirien kiinnipitämisessä, ja alueelle oli heiltelty roskia.

Tehovalvonta liittyi Metsähallituksen ja Kouvola Innovationin yhteiseen hankkeeseen. Varsinainen tehovalvonta on päättynyt tältä vuodelta, mutta Metsähallituksen henkilöstö valvoo aluetta edelleen muiden töiden ohessa.

Metsähallituksen mukaan tehovalvontaa pyritään jatkamaan ensi vuonna.

Retkeilijät ovat jättäneet jälkeensä roskia myös muissa kansallispuistoissa.

Lue seuraavaksi