Alavuden kannukaupat ihmetyttävät – kunta osti 180 000 eurolla Arabian maitokannuja

Ilta-Sanomat kertoo tänään, miten Alavus osti ison maitokannukokoelman, vaikka sen talous on tiukilla.

kuntapolitiikka
Töysäläisen Kauko Välimäen kokoelmassa on yli tuhat Arabian maitokannua.
Töysäläisen Kauko Välimäen kokoelmassa on yli tuhat Arabian maitokannua.Hanne Leiwo / Yle

Alavuden kaupungin tekemät kaupat Arabian maitokannukokolmasta herättävät ihmetystä. Asiaa on puitu tänään muun muassa Ilta-Sanomissa. (siirryt toiseen palveluun)

Alavuden kaupunginhallitus päätti syyskuussa ostaa 1200 maitokannun kokoelman kotiseutukeräilijältä. Niiden hinta oli 180 000 euroa. Hintaan sisältyi myös kaksi Armas Vainion öljyvärimaalausta. Alavuden kaupunginvaltuusto oli jo myöntänyt määrärahan kauppaa varten.

Samaan aikaan kaupunki vaatii tiukkaa menokuria ja on tekemässä tänä vuonna alijäämäisen tuloksen. Kunnassa kuitenkin vakuutetaan, että investointi oli kannattava.

Kunta halusi varmistaa kokoelman säilymisen paikkakunnalla ja yhtenäisenä. Maitokannut on kerätty pääosin Alavudelta ja lähialueilta.

– Iäkäs kotiseutukeräilijä Kauko Välimäki halusi nyt luovuttaa tämän kokoelman ja jos olisimme odotelleet, niin voi olla, etteivät kannut olisi olleet enää myytävänä myöhemmin. Tietämäni mukaan näistä kannuista on tehty myös yksityisiä tarjouksia, kaupunginjohtaja Pekka Ala-Mäenpää kertoo Ilta-Sanomille (siirryt toiseen palveluun).